Château Carlmagnus on monipuolinen gastronominen viini, mikä sopii erityisen hyvin naudan, lampaan ja riistaruokien kanssa. Liha voi olla pannulla kypsennettyä, padassa haudutettua tai grillattua. Kypsennetyt kasvikset, yrtit ja sienet sopivat lisukkeiksi. Viinin rakenne kestää myös mausteisempia kastikkeita. Myös pehmeät juustot sopivat viinin seuraan!
CHÂTEAU CARLMAGNUS
Viini on ulkonäöltään melko syvä, tumman kirsikanpunainen. Kypsän tummamarjaiset, mausteiset, musteiset, hennon lääkeyrttiset sekä lyijykynän ja kauniisti integroituneen tammen elegantti paahteisuus muodostavat viinin ihastuttavan aromimaailman. Täyteläinen suutuntuma on samettisen pehmeä, tyylikäs ja erittäin tasapainoinen. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat tasapainoiset ja kypsän pyöristyneet. Pitkä, tyylikäs jälkimaku.
Château Carlmagnus on sekoite Cabernet Francia (85 %) ja Merlot’ta (15 %), jotka ovat peräisin Fronsacin laatuviinialueelta. Se sijaitsee Bordeaux’n kaupungin ja Bergeracin välissä, Dordogne -joen oikealla rannalla. Fronsacin vieressä sijaitsevat maailmankuulut Saint-Emilionin ja Pomerolin laatuviinialueet. Viiniä kypsytetään 12 kuukauden ajan ranskalaisessa tammessa. 30 % tammesta on uutta.
Kunnianosoitus John Lennonille
Viinin takana on kolmannen polven viinintekijä, Arnaud Roux-Oulié, joka rakastaa paitsi viinejä myös taidetta. Arnaud’n taiteesta pääsee nauttimaan viinien etikettien kautta. Hän suunnittelee ja maalaa jokaiselle vuosikerralle oman etiketin, jolla hän kunnioittaa tiettyä tapahtumaa tai henkilöä. Château Carlmagnusin vuosikerran 2020 etikettiä koristaa Beatles -teemainen maalaus ja se on kunnianosoitus John Lennonille (1920-1980), jonka syntymästä tuli kuluneeksi 80 vuotta vuonna 2020.
Viinin mukana Arnaud julkaisee seuraavan tekstin:
Imagine
A world without heaven or hell,
A world at peace, a united world.
Imagine love.
Once upon a time, 80 years ago,
A dreamy singer,
So let’s take the dream back and imagine together…
Ympäristö on lähellä Arnaud’n sydäntä ja vuodesta 2020 tarhoja on viljelty luomuperiaatteiden mukaisesti.
Viini on saanut Robert Parkerilta 91 pistettä ja James Sucklingilta 92 pistettä.
36.89€
Vuosikerta | 2020 |
---|---|
Alkoholi % | 14,50 % |
Tuottaja | ARNAUD ROUX-OULIE |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | Bordeaux, AC Fronsac |
Rypäle | Cabernet Franc, Merlot |
Jäännössokeri | 0,9 |
Hapot | 4,1 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Ruokasuositukset | Juustot, Lammas, Naudan liha, Riista |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Château Carlamagnus on Bordeaux’n Fronsacissa sijaitseva perhetila. Tänä päivänä tilaa vetää Arnaud Roux-Oulié, kolmannen polven viinintekijä, joka otti tilan haltuunsa vain 20-vuotiaana. Viinien lisäksi Arnaud’lla on muitakin intohimoja. Hän on paitsi kahdenkertainen Ranskan mestari miekkailussa, myös arvostettu taidemaalari. Hänen teoksiaan voi ihailla niin taidenäyttelyissä kuin viinipullojen etiketeissä. Nimittäin Arnaud maalaa jokaiseen vuosikertaan oman etiketin, jonka teema on yleensä jokin tunnettu henkilö tai tapahtuma. Vuodesta 2020 lähtien viinitarhoja on viljelty luomuperiaatteiden mukaisesti.
Château Carlmagnus on nimetty 700- ja 800-lukujen vaihteessa vaikuttaneen frankkien kuningas Kaarle Herttuan mukaan (hallitsijana vuodet 768–814). Château Carlmagnuksen lisäksi Arnaud omistaa seuraavat châteaut: Château Francs-Magnus, Château Montcanon, Château Lagüe ja Château Vincent.
Fronsacin viinialue sijaitsee Bordeaux’ssa, Dordogne -joen oikealla puolella. Aikanaan Kaarle Suuri rakennutti Fronsacin linnoituksen valvomaan joella kulkevia veneitä sekä maateitä sisämaan suuntaan. Fronsac tunnetaan tänä päivänä kumpuilevasta pinnanmuodostuksesta. Fronsacin alue käsittää 6 kuntaa, joista kahdella on oikeus erityiseen laatuluokitukseen: Fronsac ja Saint-Michel-de-Fronsac.
Viinit ovat yleisesti ottaen samankaltaisia kuin Pomerolissa, mutta hieman kevyempiä. Maaperä on kalkkiveä ja savensekaista kalkkia. Päärypälaljike on Merlot, jonka lisäksi alueella viljellään Cabernet Francia, Cabernet Sauvignonia ja Malbecia. Viinejä voidaan kypsyttää keskimäärin noin 4–9 vuotta.