CHAMPAGNE PALMER ROSÉ SOLERA BRUT

Ulkonäöltään romanttinen roseesamppanja on hennon lohenvärinen ja siinä on runsaasti hienostuneita kuplia. Tuoksussa voi aistia aavistuksen kesää eli mansikoita ja vadelmia yhdistettynä hennon paahteisiin, yrttisiin ja mausteisiin aromeihin. Kuiva suutuntuma on samalla pyöreän pehmeä ja rehevän yrttinen. Tasapainoisen hapokas ja tyylikkään mineraalinen. Jälkimaku on vadelmaisen yrttinen.

Roseesamppanja valmistetaan lisäämällä non vintage samppanjaan 8 % Bourgogne -tyylistä Pinot Noir -punaviiniä. Punaviiniä kypsytetään ensin 6–8 kk vanhoissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen se siirretään terästankkeihin kypsymään. Tämän niin kutsutun soleran vanhimmat viinit ovat 40-vuotiaita. Joka vuosi terästankeista otetaan osa viiniä pois ja sinne lisätään uutta viiniä. Sillä saadaan roseesamppanjaan mausteisuutta ja hentoa vaniljaisuutta. Soleramenetelmä on sen verran harvinainen Champagnessa, että Palmer päätti lisätä solera -sanan samppanjan nimen yhteyteen. Palmerin roseesamppanjaa on kypsytetty vähintään 48 kk sakkansa päällä. Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 30-35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta.

Tuotteen etiketti päivitettiin kevään 2024 alussa, mutta kyse on samasta Palmerin roseesamppanjasta.

68.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Kypsytys

48 kk sakkansa päällä

Jäännössokeri

9

Hapot

7,3

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Lammas

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Rosé Solera sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja juhlamaljaksi. Ruokapuolelta sen makumaailmaan sopivat niin makeat kuin suolaiset herkut. Roseesamppanja on kuin tehty marjaisille ja hedelmäisille jälkiruoille. Se maistuu hyvin myös tapas- ja antipasto -tyylisten annosten kanssa sekä esimerkiksi äyriäispaellan tai yrttimarinoidun lampaan kera.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Pitkät kypsytysajat

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista.  Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.

Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.