CHAMPAGNE PALMER ROSÉ SOLERA BRUT

Ulkonäöltään romanttinen roseesamppanja on hennon lohenvärinen ja siinä on runsaasti hienostuneita kuplia. Tuoksussa voi aistia aavistuksen kesää eli mansikoita ja vadelmia yhdistettynä hennon paahteisiin, yrttisiin ja mausteisiin aromeihin. Kuiva suutuntuma on samalla pyöreän pehmeä ja rehevän yrttinen. Tasapainoisen hapokas ja tyylikkään mineraalinen. Jälkimaku on vadelmaisen yrttinen.

Roseesamppanja valmistetaan lisäämällä non vintage samppanjaan 8 % Bourgogne -tyylistä Pinot Noir -punaviiniä. Punaviiniä kypsytetään ensin 6–8 kk vanhoissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen se siirretään terästankkeihin kypsymään. Tämän niin kutsutun soleran vanhimmat viinit ovat 40-vuotiaita. Joka vuosi terästankeista otetaan osa viiniä pois ja sinne lisätään uutta viiniä. Sillä saadaan roseesamppanjaan mausteisuutta ja hentoa vaniljaisuutta. Soleramenetelmä on sen verran harvinainen Champagnessa, että Palmer päätti lisätä solera -sanan samppanjan nimen yhteyteen. Palmerin roseesamppanjaa on kypsytetty vähintään 48 kk sakkansa päällä. Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 30-35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta.

61.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Kypsytys

48 kk sakkansa päällä

Jäännössokeri

9

Hapot

7,3

Koko

750 mL

Alkoholi %

12,00 %

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Lammas

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Rosé Solera sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja juhlamaljaksi. Ruokapuolelta sen makumaailmaan sopivat niin makeat kuin suolaiset herkut. Roseesamppanja on kuin tehty marjaisille ja hedelmäisille jälkiruoille. Se maistuu hyvin myös tapas- ja antipasto -tyylisten annosten kanssa sekä esimerkiksi äyriäispaellan tai yrttimarinoidun lampaan kera.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2021 Palmerin 415 hehtaarista jo 220 hehtaaria oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla ja työ jatkuu edelleen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanja-tuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.