CHAMPAGNE PALMER ROSÉ SOLERA BRUT MAGNUM

Ulkonäöltään romanttinen roseesamppanja on hennon lohenvärinen ja siinä on runsaasti hienostuneita kuplia. Tuoksussa voi aistia vadelmia ja kypsiä punaisia marjoja yhdistettynä kauniin paahteisiin, yrttisiin ja mausteisiin aromeihin. Kuiva suutuntuma on samalla pyöreän pehmeä ja rehevän yrttinen. Tasapainoisen hapokas ja tyylikkään mineraalinen. Jälkimaku on vadelmaisen yrttinen.

Champagne Palmerin Magnum roseesamppanja valmistetaan lisäämällä non-vintage samppanjaan 8 % Bourgogne -tyylistä Pinot Noir -punaviiniä. Punaviiniä kypsytetään ensin 6–8 kk vanhoissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen se siirretään terästankkiin kypsymään. Tämän niin kutsutun terästankkisoleran vanhimmat viinit ovat yli 40-vuotiaita. Joka vuosi terästankeista otetaan osa viiniä pois ja sinne lisätään uutta viiniä. Sillä saadaan roseesamppanjaan mausteisuutta ja tietysti rakennetta. Rosé Magnum samppanjaa kypsytetään vähintään 6 vuotta sakkansa päällä. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Samppanjan valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 30-35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta.

119.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Kypsytys

6 vuotta sakkansa päällä

Hapot

7,2

Jäännössokeri

8

Alkoholi %

12,00 %

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Lammas

Ruokasuositukset

Roseesamppanja sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja juhlamaljaksi. Hedelmäisen ja raikkaan hapokkaan rakenteensa ansiosta se maistuu monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Palmerin roseesamppanja sopii erityisen hyvin lampaan, ankan ja äyriäisten kanssa, ja yrteistä saa oivan sillan ruoan ja samppanjan välille. Samppanja maistuu hyvin myös tapas- ja antipasto -tyylisten pikkunaposteltavien kanssa.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2021 Palmerin 415 hehtaarista jo 220 hehtaaria oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatilla ja työ jatkuu edelleen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa marraskuussa 2021.  Palmerin Blanc de Blancs Magnum valittiin kolmatta kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Deluxe Blanc de Blancs’ksi sekä Non-Deluxe Magnum Champagneksi. Lisäksi Palmerin Blanc de Noirs valittiin parhaaksi Non-Deluxe Blanc de Noirs -samppanjaksi.  Vuosi aikaisemmin Palmerin Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.