Champagne Palmer La Réserve Mathusalem on eksklusiivinen, erittäinen rajallisen saatavuuden samppanja erityisiä, juhlallisia hetkiä varten. Se on näyttävä juhlamalja, kun on isommat juhlat kyseessä tai useampia janoisia sankareita paikan päällä. Mathusalemissahan on samppanjaa peräti kahdeksan 0.75 litran pullon verran! Moniulotteisen aromimaailmansa ja runsaan, tasapainoisen hapokkuutensa ansiosta Mathusalem sopii juhlapöytään läpi aterian nautittavaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paitsi pullon avaaminen, myös sen tarjoilu vaatii taitoa.
CHAMPAGNE PALMER LA RÉSERVE MATHUSALEM
Champagne Palmer La Réserve Mathusalem on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Moniulotteisesta bouquet’sta löytyy kypsän hedelmäisten aromien lisäksi kuivattuja hedelmiä, paahteisuutta, briossia ja kahvimokkaa. Kuiva suutuntuma on runsaan hedelmäinen ja sitä siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot sekä mineraaliset elementit. Kokonaisuus on tyylikäs ja monivivahteinen.
Palmerin Mathusalem (6 litraa) on on sekoite Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleitä Montagne de Reimsin Grand ja Premier Cru -tarhoilta. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Erityisesti Chardonnay -rypäleet luovat oman leimansa Palmerin runsaan hedelmäiselle, herkän mineraaliselle ja kauniin kermaiselle tyylille. Mathusalemia kypsytetään sakkansa päällä vähintään 10 vuotta. Talo ei tingi laadusta eli Mathusalemit valmistetaan samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa ja tanssitetaan käsin. Erittäin rajallinen saatavuus, mihin kannattaa tarttua kiinni, kun tuotetta on saatavilla.
829.16€
| Tuottaja | CHAMPAGNE PALMER |
|---|---|
| Alkoholi % | 12,00 % |
| Alkuperämaa | Ranska |
| Alue | AOC Champagne |
| Rypäle | Chardonnay, Meunier, Pinot Noir |
| Jäännössokeri | 9 |
| Hapot | 6,8 |
| Koko | 6 L |
| Pullokoko | Iso |
| Suljenta | Luonnonkorkki |
| Vastuullisuus | Haute Valeur Environnementale -ympäristösertifikaatti, Vegaaninen, Viticulture Durable en Champagne -kestävän kehityksen sertifikaatti |
| Ruokasuositukset | Juhlapöytään |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.
Vanhat vuosikerrat ja isot pullot
Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu vuosikertasamppanjoistaan, näiden pitkistä kypsytysajoista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.
Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi ja samppanjan lisäksi Palmerin brandin alta löytyy myös hunajaa. Suurin osa talon viinitarhoista on sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE-ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC-sertifikaatti täydentää omalta osaltaan HVE-ympäristösertifikaattia.
Näiden sertifikaattien lisäksi Champagne Palmerilla on ISO14001 -sertifikaatti sekä Afnor Commited CSR -sertifikaatti. Tämä yritysvastuuohjelmaon osoitus vahvasta sitoutumisesta ja läpinäkyvyydestä etiikan, ympäristön, sosiaalisen vaikutuksen ja hallinnon osa-alueilla. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli se on tukevasti kestävän kehityksen tiellä.
Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

