CHAMPAGNE PALMER GRANDS TERROIRS MAGNUM 2003

Samppanja on ulkonäöltään melko syvä kullankeltainen. Sen viettelevä bouquet muodostuu muun muassa kypsän sitruksen, kuivattujen hedelmien, paahdetun kahvin, hasselpähkinän ja briossin aromeista. Suutuntuma on elegantin hedelmäinen ja siinä yhdistyvät upealla tavalla aromien moniulotteisuus, silkkisyys sekä tyylikäs mineraalisuus verhottuna tasapainoisella, erittäin raikkaalla hapokkuudella. Jälkimaku on todella pitkä ja alati kehittyvä.

Champagne Palmer Grands Terroirs Magnum 2003 on kesäkuussa 2019 lanseerattu huippuvuosikerta, jota on kypsytetty sakkansa päällä 12 vuotta. Se on sekoite Pinot Noiria (54 %) ja Chardonnayta (46 %). Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta sekä seuraavilta 1er Cru -tarhoilta: Rilly-la-Montagne, Ludes, Chigny-les-Roses, Trépail ja Villers-Marmery. Chardonnay -rypäleet ova peräisin kahdesta viimeisestä, hyvin korkealle arvostetusta kylästä. Vuosi 2003 oli hyvin omaperäinen: lauhkeaa talvea seurasi kevät kera kahden rajun hallan. Niitä seurasivat aikainen kukinta ja tukalan kuuma kesä. Nämä eivät antaneet viitteitä suureen vuoteen, mutta Palmer on onnistunut luomaan erityislaatuisen, asiantuntijoiden ylistämän, erittäin rajallisen saatavuuden huippuvuosikerran. Grands Terroir Magnum 2003 palkittiin arvostetulla Chairman’s Trophy -palkinnolla The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa vuonna 2019.

429.00

Kypsytys
Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Pinot Noir

Vuosikerta

2003

Jäännössokeri

8

Hapot

6,1

Alkoholi %

12,00 %

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Tämä Palmerin kellareiden helmi, Grands Terroirs 2003 Magnum, on samppanja paitsi huolella valittuihin hetkiin myös upea ruokasamppanja. Erityisen hyvin se sopii rapujen, hummerin ja kampasimpukoiden kanssa nautittavaksi. Laadukkaat kalat ja äyriäiset ylipäänsä sopivat samppanjan makumaailmaan. Rakenteensa puolesta samppanja kestää myös kermaisia kastikkeita. Pähkinät ovat omiaan korostamaan samppanjan ominaisuuksia. Juustolautaselta tämän huippusamppanjan kanssa maistuvat puolikovat ja pehmeät lehmänmaidosta valmistetut juustot.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru – viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.