CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE

Palmerin non-vintage samppanja on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen. Siitä löytyy omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta ja hentoa mokkaa. Suutuntuma on kuiva ja runsaan hedelmäinen. Raikkaan sitruksen lisäksi siinä on paahteisia aromeja ja hentoa mokkaa. Runsasta ja eleganttia suutuntumaa siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus on tyylikäs.

Brut Réserve on pääosin Montagne de Reimsin 1er- ja Grand Cru -tarhojen Chardonnayta (50-55 %) ja Pinot Noiria (35-40 %) sekä Meunieria (10-15 %), ja sitä on kypsytetty sakkansa päällä vähintään 48 kk. Reserviviinien osuus on jopa 35 %! Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta. Erityisesti käyntikorttina pidetyllä vakiosamppanjalla (non-vintage) tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä laadun pitäisi pysyä samanlaisena vuodesta toiseen. Samppanjan Magnum -“isoveli” kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa joulukuussa 2020.

50.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

11

Hapot

4,7

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Juhlapöytään, Seurustelujuoma

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Palmerin Brut Réserve -samppanja sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin läpi aterian nautittavaksi. Erityisen hyvin se maistuu vaalean lihan, kalan (sekä rasvainen että vähärasvainen) ja kampasimpukoiden kanssa. Niin ikään samppanjan seuraan sopivat kermaiset kastikkeet ja keitot sekä pehmeät juustot. Tyyli on runsaan hedelmäinen, miellyttävän paahteinen ja tasapainoisen hapokas, joten tämä samppanja on helposti lähestyttävä.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.