Blanc de Noirs on Palmerin perussarjasta viinillisin samppanja. Se on vahvasti gastronominen ja sitä voidaan kutsua jopa gastronomiseksi ässäksi. Erityisen hyvin se sopii merenelävien kanssa ravuista erityyppisiin kaloihin ja vähärasvaisista aina taimeneen ja rautuun. Kala voi olla myös kevyesti savustettua. Lihapuolelta samppanja sopii loistavasti vasikalle, naudan sisäfileelle ja porsaan lihalle. Niin ikään se maistuu lihacarpaccioiden kanssa. Pirteät hapot ja viehkeä aromimaailma tekevät siitä hienon kumppanin myös riistalinnuille. Uskomatonta, mutta totta, Palmerin Blanc de Noirs sopii kuin nenä päähän tyrnivanukkaan kanssa lakkojen kanssa tarjoiltuna. Kannattaa rohkeasti tehdä kokeiluja!
CHAMPAGNE PALMER BRUT BLANC DE NOIRS
Palmerin Blanc de Noirs on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen pronssin häivähdyksin. Moniulotteinen tuoksukenttä käsittää persikan, aprikoosin, punaherukan ja miellyttävän mausteisuuden lisäksi hentoa savuisuutta ja kermaisuutta. Suussa samppanja on kuiva, tyylikkään mineraalinen ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Maun aromeista löytyy punaista viinimarjaa, hentoa mausteisuutta sekä tyylikästä paahteisuutta. Pirteät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä, viehkeä jälkimaku. Kokonaisuus on elegantin kiehtova.
Champagne Palmerin Blanc de Noirs on puoliksi Montagne de Reimsin Pinot Noiria ja puoliksi Meunieria Côtes des Bars’ista ja Vallée de la Marnesta. Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta. Blanc de Noirs -samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä vähintään 48 kk. Blanc de Noirs kuului aikanaan talon tuotevalikoimaan, mutta jostain syystä sen valmistaminen lopetettiin vuosien saatossa. Tuote lanseerattiin uudelleen vuonna 2014 ja se on kahminut heti ensimmäisestä vuodesta lähtien kultamitaleja merkittävimmissä kansainvälisissä kilpailuissa. Viimeisin näistä oli Blanc de Noirs Magnumille World Champion Classic Blanc de Noirs -titteli maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022.
77.00€
Tuottaja | CHAMPAGNE PALMER |
---|---|
Vuosikerta | NV |
Alkoholi % | 12,00 % |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Champagne |
Rypäle | Meunier, Pinot Noir |
Jäännössokeri | 7 |
Hapot | 6,4 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen |
Ruokasuositukset | Gastronominen, Rasvainen kala, Riistalinnut |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.
Pitkät kypsytysajat
Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.
Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.
Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.
Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.