CHAMPAGNE PALMER BRUT BLANC DE NOIRS MAGNUM

Samppanja on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen pronssin häivähdyksin. Moniulotteinen tuoksukenttä käsittää persikan, aprikoosin, punaherukan ja miellyttävän mausteisuuden lisäksi hentoa savuisuutta ja kermaisuutta. Suussa samppanja on kuiva, tyylikkään mineraalinen ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Pirteät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä, kermaisen raikas jälkimaku. Kokonaisuus on elegantin kiehtova.

Champagne Palmerin Blanc de Noirs Magnum on puoliksi Montagne de Reimsin Pinot Noiria ja puoliksi Meunieria Côtes des Bars’ista ja Vallée de la Marnesta. Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta. Magnum Blanc de Noirs -samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä vähintään 6 vuotta. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Blanc de Noirs kuului aikanaan talon tuotevalikoimaan, mutta jostain syystä sen valmistaminen lopetettiin vuosien saatossa. Tuote lanseerattiin uudelleen vuonna 2014 ja se on kahminut heti ensimmäisestä vuodesta lähtien kultamitaleja merkittävimmissä kansainvälisissä kilpailuissa. Viimeisin näistä oli  World Champion Classic Blanc de Noirs -titteli maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa marraskuussa 2022.

172.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Meunier, Pinot Noir

Jäännössokeri

9

Hapot

6,7

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Palmerin Blanc de Noirs Magnum on gastronominen samppanja. Se maistuu erityisen hyvin rasvaisen kalan kanssa ja samppanjan rakenne kestää myös savustusta. Lihapuolelta samppanja sopii loistavasti vasikalle, naudan sisäfileelle ja porsaan lihalle. Niin ikään se maistuu lihacarpaccioiden kanssa. Pirteät hapot ja viehkeä aromimaailma tekevät siitä hienon kumppanin myös riistalinnuille. Punaiset marjat ovat täydellinen lisuke ja silta samppanjan aromimaailman ja ruoan välille.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Pitkät kypsytysajat

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista.  Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.

Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.