CHAMPAGNE PALMER BRUT BLANC DE NOIRS MAGNUM

Samppanja on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen pronssin häivähdyksin. Moniulotteinen tuoksukenttä käsittää persikan, aprikoosin, punaherukan ja miellyttävän mausteisuuden lisäksi hentoa savuisuutta ja kermaisuutta. Suussa samppanja on kuiva, tyylikkään mineraalinen ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Pirteät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Pitkä, kermaisen raikas jälkimaku. Kokonaisuus on elegantin kiehtova.

Champagne Palmerin Blanc de Noirs Magnum on puoliksi Montagne de Reimsin Pinot Noiria ja puoliksi Meunieria Côtes des Bars’ista ja Vallée de la Marnesta. Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta. Magnum Blanc de Noirs -samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä vähintään 6 vuotta. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Blanc de Noirs kuului aikanaan talon tuotevalikoimaan, mutta jostain syystä sen valmistaminen lopetettiin vuosien saatossa. Tuote lanseerattiin uudelleen vuonna 2014 ja se on kahminut heti ensimmäisestä vuodesta lähtien kultamitaleja merkittävimmissä kansainvälisissä kilpailuissa. Viimeisin näistä oli  World Champion Classic Blanc de Noirs -titteli maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa marraskuussa 2022.

149.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

9

Hapot

6,7

Alkoholi %

12,00 %

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Palmerin Blanc de Noirs Magnum on gastronominen samppanja. Se maistuu erityisen hyvin rasvaisen kalan kanssa ja samppanjan rakenne kestää myös savustusta. Lihapuolelta samppanja sopii loistavasti vasikalle, naudan sisäfileelle ja porsaan lihalle. Niin ikään se maistuu lihacarpaccioiden kanssa. Pirteät hapot ja viehkeä aromimaailma tekevät siitä hienon kumppanin myös riistalinnuille. Punaiset marjat ovat täydellinen lisuke ja silta samppanjan aromimaailman ja ruoan välille.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.