Champagne Palmer Blanc de Blancs on tyylikäs aperitiivi ja juhlamalja, ja se sopii myös läpi aterian nautittavaksi erityisesti merenelävien kanssa. Samppanja sopii monipuolisesti kalaruokien (erityisesti vaalealihainen kala), rapujen, simpukoiden ja ostereiden kanssa nautittavaksi. Hapokkuutta leikkaamaan sopivat erinomaisesti myös kermaiset kastikkeet.
CHAMPAGNE PALMER BRUT BLANC DE BLANCS
Palmerin ”valkoisista valkoisin” on ulkonäöltään hennon vaaleankeltainen, kultaisin häivähdyksin ja siinä on runsaasti, pyörremäisiä, pieniä kuplia. Tuoksukenttä muodostuu eksoottisista hedelmistä, paahtoleivän ja briossin aromeista sekä hennosta kermaisuudesta ja hennon kukkeista aromeista. Kuiva suutuntuma on leveän hedelmäinen, tyylikkään mineraalinen ja tasapainoisen hapokas. Jälkimaku on pitkä ja jättää elegantin ja miellyttävän hedelmäisen kermaisen jälkimaun.
Palmerin Blanc de Blancs on multi-vintage -tyylinen, 100-prosenttinen Chardonnay, jota kypsytetään vähintään 5 vuotta sakkansa päällä. Rypäleet tulevat pääosin Montagne de Reimsistä, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Montagne de Reimsin rypäleet ovat peräisin korkealle arvostetuista Trépail’n ja Villers-Marmeryn kylistä, joten tyyli on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancissa Blanc de Blancs -samppanjoissa: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen ja kermainen pikemmin kuin sitruksinen. Noin 15 % samppanjan rypäleistä on peräisin Côte de Sézannesta ja nämä rypäleet tuovat blendiin erityisesti hedelmäisyyttä. Samppanjan Magnum -“isoveli” palkittiin kolmatta kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022.
77.00€
Tuottaja | CHAMPAGNE PALMER |
---|---|
Vuosikerta | NV |
Alkoholi % | 12,00 % |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Champagne |
Rypäle | Chardonnay |
Jäännössokeri | 12 |
Hapot | 4,9 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Ruokasuositukset | Äyriäiset, Simpukat ja osterit, Vähärasvainen kala |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.
Pitkät kypsytysajat
Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.
Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys
Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.
Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.
Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.