CHAMPAGNE PALMER BRUT BLANC DE BLANCS

Palmerin ”valkoisista valkoisin” on ulkonäöltään hennon vaaleankeltainen, kultaisin häivähdyksin ja siinä on runsaasti, pyörremäisiä, pieniä kuplia. Tuoksukenttä muodostuu eksoottisista hedelmistä, paahtoleivän ja briossin aromeista sekä hennosta kermaisuudesta ja hennon kukkeista aromeista. Kuiva suutuntuma on leveän hedelmäinen, tyylikkään mineraalinen ja tasapainoisen hapokas. Jälkimaku on pitkä ja jättää elegantin ja miellyttävän hedelmäisen kermaisen jälkimaun.

Palmerin Blanc de Blancs on multi-vintage -tyylinen, 100-prosenttinen Chardonnay, jota kypsytetään vähintään 5 vuotta sakkansa päällä. Rypäleet tulevat pääosin Montagne de Reimsistä, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Montagne de Reimsin rypäleet ovat peräisin korkealle arvostetuista Trépail’n ja Villers-Marmeryn kylistä, joten tyyli on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancissa Blanc de Blancs -samppanjoissa: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen ja kermainen pikemmin kuin sitruksinen. Noin 15 % samppanjan rypäleistä on peräisin Côte de Sézannesta ja nämä rypäleet tuovat blendiin erityisesti hedelmäisyyttä. Samppanjan Magnum -“isoveli” palkittiin toista kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa joulukuussa 2020.

60.99

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

12

Hapot

4,9

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Simpukat ja osterit, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Champagne Palmer Blanc de Blancs on tyylikäs aperitiivi ja juhlamalja, ja se sopii myös läpi aterian nautittavaksi erityisesti merenelävien kanssa. Samppanja sopii monipuolisesti kalaruokien (erityisesti vaalealihainen kala), rapujen, simpukoiden ja ostereiden kanssa nautittavaksi. Hapokkuutta leikkaamaan sopivat erinomaisesti myös kermaiset kastikkeet.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru – viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa joulukuussa 2020. Palmerin Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa. Lisäksi samainen Magnum -samppanja valittiin parhaaksi Magnum -samppanjaksi. Palmerin Blanc de Blancs Magnum puolestaan valittiin toista kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.