CAVA PAPET DEL MAS BRUT

Kuohuviini on ulkonäöltään kirkas, hennon vaaleankeltainen. Tuoksukenttä muodostuu sitruksen ja omenan aromeista sekä miellyttävästä yrttisyydestä. Kuiva suutuntuma on harmoninen, keskitäyteläisen hedelmäinen ja siinä voi aistia erityisesti omenaa ja sitruunaa sekä yrttisiä ja hennon paahteisia elementtejä. Raikkaat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Kokonaisuus on miellyttävän hedelmäinen ja raikas.

Papet del Mas tarkoittaa katalaanin kielellä “talon isäntää” ja cava onkin laadukas perus -cava tilanteeseen kuin tilanteeseen tarjottavaksi. Kolmesta cavan päärypälelajikkeesta (Macabeo 25 %, Parellada 25 %, Xarel.lo 50 %) Katalonian Alt-Penèdesissä valmistettua cavaa on kypsytetty 15 kuukautta sakkansa päällä. Cavan on valmistanut Agrupació de Viticultors Artesanals.

7.19

Kypsytys
Tuottaja

PEPWINES

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Cava

Rypäle

Macabeo, Parellada, Xarel-lo

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

7

Hapot

5,4

Alkoholi %

11,50 %

Koko

375 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Seurustelujuoma

Ruokasuositukset

Cava Papet del Mas sopii niin aperitiiviksi, seurusteluun kuin läpi aterian nautittavaksi! Kuohuviinissä on tarpeeksi runsas hapokkuus siivittämään myös muun muassa kermaisia kastikkeita, tapas- ja sapas -pöydän moninaisia antimia ja kalapöydän haasteita, kuten mäti ja graavilohi. Puolikas pullo on helppo ottaa mukaan piknikille, jakaa kaverin kanssa tai nauttia sellaisenaan esimerkiksi siivouksen lomassa niin sanottuna siivouscavana.

Tuottajan tarina

Cava Papet del Mas on Josep María Suriolin omistama tuotemerkki. Cavan on valmistanut Agrupació de Viticultors Artesanals Penedèsistä, Kataloniasta. Kuohuviini on valmistettu Alt-Penedèsin alueelta peräisin olevista rypäleistä, cavan sydänmaalta. Sekoitteessa on mukana cavan perinteiset rypälelajikkeet Macabeo, Parellada ja Xarel·lo. Papet del Mas tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”talon isäntää” eli tämä cava on laadukas peruscava tilanteeseen kuin tilanteeseen tarjottavaksi!

Lue cavasta ja cavan valmistuksesta blogikirjoituksestamme.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.