Cal Grau Badaceli de la Solana on tyylikäs ruokaviini, mikä sopii erinomaisesti lihapatojen, naudan, härän, lampaan, karitsan ja suurriistan (kuten hirvi ja peura) sekä poron kanssa nautittavaksi. Viini maistuu myös pitkään kypsytettyjen juustojen kanssa. Täyteläisten ”meditaatioviinien” ystäville myös sellaisenaan tunnelmallisiin hetkiin.
CAL GRAU BADACELI DE LA SOLANA
Viini on ulkonäöltään lähes läpinäkymätön, syvä, tumman kirsikanpunainen. Moniulotteisessa bouquet’ssa voi aistia kypsää karhunvatukkaa ja kirsikkaa, lakritsaa, hentoa lääkemäisyyttä ja savuisuutta sekä tammen tuomaa paahteisuutta ja mineraalisuutta. Suutuntuma täyteläisen pehmeä kypsien tummien marjojen, lakritsan ja hasselpähkinän aromein. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat pyöristyneet mutta tuntuvat. Mineraalisuus tuo oman silauksensa tyylikkääseen kokonaisuuteen. Elegantti, pitkä jälkimaku.
Cal Grau Badaceli de la Solana, tuttavallisesti Badaceli, on palstaviini Finca La Solana -nimiseltä tarhalta. Se on sekoite Garnachaa (60 %) ja Samsóta (40 %), joka tunnetaan paremmin nimellä Cariñena. Viiniä kypsytetään tammessa osittain uudessa, osittain vanhassa, toisen kerran käytössä olleessa tammessa. 30 % viinistä kypsytään 6 kuukauden ajan uudessa ranskalaisessa tammessa ja 70 % toisen kerran käytössä olleissa tynnyreissä. Rypäleet vinifioidaan erikseen, jotta niiden alkuperä tulee parhaiten esille.
Bodegas Cal Grau sijaitsee El Lloar ja El Molar kuntien välimaastossa, Tarragonan provinssissa. Bodegaan kuuluu 42 hehtaaria maata, joista 22 hehtaarilla viljellään viiniä. Garnacha ja Cariñena, joka tunnetaan alueella paremmin nimellä Samsó, ovat tilan päälajikkeet. Kansainvälisistä lajikkeista viljellään myös Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja Syrah’ta.
Badacelin laadusta kertovat lukuisat mitalit ja kunniamaininnat kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, joista merkittävimpien joukossa on vuosikerran 2014 valinta parhaaksi Prioratin viiniksi Mundus Vinissä.
37.99€
Tuottaja | CAL GRAU |
---|---|
Vuosikerta | 2017 |
Alkoholi % | 15,50 % |
Alkuperämaa | Espanja |
Alue | DOQ Priorat |
Rypäle | Garnacha, Samsó eli Cariñena |
Jäännössokeri | 0,9 |
Hapot | 6,2 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Ruokasuositukset | Lammas, Naudan liha, Riista |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Bodegas Cal Grau sijaitsee El Lloar ja El Molar kuntien välimaastossa, Tarragonan provinssissa. Bodegaan kuuluu 42 hehtaaria maata, joista 22 hehtaarilla viljellään viiniä. Garnacha ja Cariñena, joka tunnetaan alueella paremmin nimellä Samsó, ovat tilan päälajikkeet. Kansainvälisistä lajikkeista viljellään myös Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja Syrah’ta. Jokainen rypäle vinifioidaan erikseen, jotta rypäleen alkuperä saadaan parhaiten esille.
Prioratille tyypillisesti maisemaa hallitsevat karu, vaikeakulkuinen vuoristo. Viinitarhat sijaitsevat vuorten rinteille pengerretyillä terasseilla tai alhaalla laaksoissa. Keskimääräinen korkeus on noin 500 metriä, ja korkeimmat viinitarhat sijaitsevat 780 metrin korkeudessa. Maaperä on mustaa liuskekiveä, missä on mukana kvartsiittia eli kansanomaisesti kissankultaa. Tämä Prioratille ominainen maaperä, mikä tuoksuu ja maistuu viineissä, tunnetaan Llicorella -nimellä. Se tarkoittaa tiikerinnahkaa suomeksi. Priorat on kuulunut vuodesta 2000 lähtien ylempään DOCa -laatuluokkaan, mikä katalaanin kielellä tunnetaan nimellä DOQ. Prioratin lisäksi ainoastaan Riojan viinit ovat saaneet DOCa -statuksen.