BULGARINI LUGANA

Viini on ulkonäöltään kirkas, oljenkeltainen. Tuoksu on tyylikkään hedelmäinen kypsän sitruksen, persikan ja aprikoosin aromein. Suussa viini on melko täyteläinen ja sen tyylikäs, maukas hedelmäisyys on tasapainossa ryhdikkään happorakenteen kanssa. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävän hedelmäinen. Elegantti kokonaisuus!

Viini on peräisin trendikkäältä Luganan laatuviinialueelta, mikä on noussut lyhyessä ajassa kansainväliseen tietoisuuteen. Viinin melko täyteläinen hedelmäisyys ja raikas hapokkuus istuvat monipuolisesti eri raaka-aineiden kanssa. Trebbiano di Lugana (tai Turbiana) on mysteeri italialaisten rypälelajikkeiden joukossa. Tämän hetkisen tiedon mukaan paikalliset viljelijät ovat vuosisatojen saatossa valikoineet parhaat lajikkeet ja ne sopivatkin täydellisesti alueen ilmastoon ja maaperään.

24.91

Kypsytys
Tuottaja

VINI BULGARINI

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOC Lugana

Rypäle

Trebbiano di Lugana

Vuosikerta

2021

Jäännössokeri

6

Hapot

6,5

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Kasvisruoka, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Bulgarini Trebbiano di Lugana on hieno ruokaviini, jonka melko täyteläinen suutuntuma ja raikas hapokkuus istuvat monipuolisesti eri raaka-aineiden kanssa. Se maistuu niin kalan (vähärasvainen ja rasvainen, jopa lohi) kuin äyriäisten kanssa ja sopii esimerkiksi cevichen ja tempuran kylkeen. Kaikenlaiset keitot ja pastat kalan, äyriäisten tai kanan kanssa maistuvat niin ikään viinin kanssa. Vihanneksista esimerkiksi munakoiso, punajuuri ja tomaatti istuvat viinin makumaailmaan. Juustoista brie ja yleensäkin pehmeät lehmänmaidosta valmistetut juustot maistuvat tämän Luganan herkullisen valkoviinin kanssa.

 

Tuottajan tarina

Vini Bulgarinin juuret ovat 1930-luvulla, jolloin Emilio Bulgarini päätti viedä asteen pitemmälle viinin valmistamisen. Perheellä oli ollut pitkään tapana valmistaa viiniä perhe- ja ystäväpiirin tarpeita varten. Tänä päivänä perheen kolmas sukupolvi, Fausto Bulgarini yhdessä vaimonsa Virginian kanssa, pitää ohjaksia kädessään. Tilalla on noin 40 hehtaaria viinitarhoja ja he valmistavat valkoviinien lisäksi punaviiniä sekä upeita jälkiruokaviinejä. Lyhyessä ajassa Vini Bulgarini on saanut jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla eivätkä sen viinit ole jääneet huomaamatta italialaisilta tai kansainvälisiltä viinikriitikoilta.

Trebbiano di Lugana, mikä tunnetaan myös Turbiana-nimellä, on mysteeri italialaisten rypälelajikkeiden joukossa. Pitkään luultiin, että Luganan hienojen valkoviinien raaka-aine oli Trebbianon sukulainen. Lajike yhdistettiin myös Verdicchioon, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen tuokin sukulaissuhde todistettiin virheelliseksi. Tämän hetkisten tutkimusten ja päätelmien mukaan paikalliset viljelijät ovat vuosisatojen saatossa valikoineet lajikkeen muiden joukosta, sillä se sopii täydellisesti alueen ilmastoon ja maaperään, joka on tyypillisesti savi- ja soramaata.

Lugana on pienen pieni viinialue Garda-järven eteläisessä osassa, Lombardian ja Veneton rajalla. Garda-järven eteläranta ja erityisesti Sirmionen piskuinen niemimaa on Pohjois-Italian suurin arkeologinen alue. Jo roomalainen runoilija Catullus ylisti Gardan valkoviinejä runoissaan. DOC-luokituksen alue sai vuonna 1967, mutta sen viinit ovat tulleet kansainvälisille areenoille vasta 2000-luvun alussa.

 

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.