Breca Garnacha on erinomainen ruokaviini, joka sopii niin naudan, lampaan kuin karitsan kanssa nautittavaksi, pannulla paistettuna, grillattuna tai padassa haudutettuna. Myös suurriistalle. Viinin makumaailma ja rakenne istuvat erityisen hyvin Välimeren alueen keittiön herkkujen kanssa. Juustolautaselta erityisesti puolikovat juustot sopivat viinin seuraan.
BRECA GARNACHA
Breca Garnacha on ulkonäöltään tumman rubiininpunainen. Viinissä tuoksuvat kypsät tummat marjat, muste, mausteisuus ja balsamisuus sekä hento orvokki. Täyteläinen suutuntuma on niin ikään kypsän tummamarjainen, musteinen ja mausteinen. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat kuivattavat. Ne johdattavat kohti pitkää mausteisen musteista jälkimakua.
Breca Garnacha on valmistettu yhdestä maailman vanhimmasta Garnachan kloonista. Rypäleet kasvavat noin 1200 metrin korkeudessa merenpinnasta Munébregassa, Zaragozan provinssissa, Sierra de Pardos- ja Sierra de Peña Blanca -vuorien välissä eteläisessä Calatayudissa. Rypäleet tulevat usealta pieneltä viinitarhalta, jotka on istutettu vuosien 1940–1960 välissä. Maaperä tarhoilla on liuskekiveä ja kvartsiittia, jossa voi olla mukana raudansekaista savea tai savensekaista kalkkia. Alueella vaikuttaa mannerilmasto, jolle on tunnusomaista suuret lämpötilaerot yön ja päivän välillä, erittäin kuumat kesät ja vastaavasti kylmät, ankarat talvet.
Rypäleet poimitaan käsin terttuina ja niiden annetaan maseroitua rypälemehun kanssa avoimissa terästankeissa. Alkoholikäyminen alkaa spontaanisti ja maseraatio kestää korkeintaan 8 päivää. Alkoholikäymisen jälkeen viini käy malolaktisen käymisen spontaanisti 500 ja 600 litran vanhoissa ranskalaisisisa tammitynnyreissä. Kypsytys jatkuu 16 kuukauden ajan käytetyissä tammitynnyreissä.
Breca on artesaaniviini, jonka rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä ja ne kasvavat vastakohtien ilmastossa korkeassa ilmanalassa.
Breca on saanut vuosien varrella suitsutusta niin Espanjasta kuin ulkomailta. Vuosikerta 2022 on saanut muun muassa seuraavat pisteet: Guía Peñín 92 pistettä ja Decanter 90 pistettä.
Viinin takana on Grupo Jorge Ordóñez, vuonna 1987 perustettu viinitilarypäs, joka kattaa tänä päivänä kuusi viinitilaa eri puolilla Espanjaa. Yrityksen takana on Jorge Ordóñez, joka on yksi Espanjan kuuluisimpia viinialan henkilöitä.
29.53€
| Tuottaja | BODEGAS BRECA, JORGE ORDÓÑEZ |
|---|---|
| Vuosikerta | 2022 |
| Alkoholi % | 15.0% |
| Alkuperämaa | Espanja |
| Alue | Calatayud |
| Rypäle | Garnacha |
| Jäännössokeri | 0,3 |
| Hapot | 6,5 |
| Koko | 750 mL |
| Pullokoko | Normaali |
| Suljenta | Luonnonkorkki |
| Kypsytys | 16 kk ranskalaisessa tammessa |
| Ruokasuositukset | Äyriäiset, Rasvainen kala, Vähärasvainen kala |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Bodegas Breca sijaitsee keskisessä Koillis-Espanjan Aragónissa, Calatayudin alueella, pienessä uinuvassa Munébregan kylässä. Tila perustettiin vuonna 2010 ja tavoitteena oli valmistaa Aragónin alueen hienointa Garnacha-viiniä. Alue on Garnacha-rypäleen synnyinseutua ja Bodegas Brecan käyttämät köynnökset ovat Garnachan vanhimpien kloonien joukossa.
Bodegas Brecan takana on Grupo Jorge Ordóñez, vuonna 1987 perustettu viinitilarypäs, joka kattaa tänä päivänä kuusi viinitilaa eri puolilla Espanjaa. Yrityksen takana on Jorge Ordóñez, joka on yksi Espanjan kuuluisimpia viinialan henkilöitä. Hän perusti muun muassa legendaarisen Bodegas Numanthian Torossa ja oli ensimmäinen laatuviinien viejä Yhdysvaltojen markkinoille. Omien viiniensä lisäksi Grupo Jorge Ordónez edustaa myös pieniä, perheomisteisia, laatuun keskittyviä viinitiloja. Tänä päivänä tilaa vetävät Jorgen lapset Víctor ja Mónica.

