BOCK ROYAL CUVÉE

Viini on ulkonäöltään syvän kirsikanpunainen. Sen monivivahteinen tuoksukenttä koostuu eritoten tummasta marjaisuudesta, nahkaisuudesta, hennosta suklaasta sekä tammisuudesta. Elegantti, täyteläinen suutuntuma. Tasapainoinen hapokkuus sekä tuntuvat tanniinit siivittävät tätä Bordeaux -tyylistä sekoitetta pitkään, mausteiseen jälkimakuun.

Bock Royal Cuvée eli kuninkaallinen cuvée on sekoite Bordeaux’n ja Burgundin klassisia lajikkeita. Pohjan viinille luovat Cabernet Sauvignon (50 %) ja Pinot Noir (30 %). Cabernet Francia ja Merlot’ta on molempia 10 % sekoitteesta. Viiniä kypsytetään 24 kk uudessa ja käytetyssä tammessa. Bock käyttää pääasiassa unkarilaista tammea, mutta myös jonkun verran ranskalaista tammea. Villánya pidetään Unkarin parhaana punaviinialueena ja sitä kutsutaan Unkarin ”Bordeaux’ksi”. Vuoret suojaavat tarhoja kylmän pohjoisen vaikutuksilta ja muodostavat erityisen välimerellisen mesoilmaston.

31.90

Tuottaja

BOCK WINERY

Alkuperämaa

Unkari

Alue

Villany

Rypäle

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

Vuosikerta

2013

Hapot

5,2

Jäännössokeri

1

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Bock Royal Cuvée on erinomainen ruokaviini, mikä soveltuu käytettäväksi monipuolisesti erityisesti liharuokien kanssa, kuten lammas, nauta, härkä ja suurriista. Myös pitkään haudutetut padat sopivat viinin makumaailmaan. Erityismaininnan viini saa kypsien kovien juustojen seurassa.

Tuottajan tarina

Perheomisteinen Bock Pince sijaitsee Etelä- Unkarissa, Villányin laatuviinialueella. Tilalla on tällä hetkellä 80 hehtaaria omia viljelyksiä sekä 70 hehtaaria yhteisomisteista viljelysmaata. Viljelykset sijaitsevat Villányin parhailla kasvupaikoilla, kuten Ördögárok, Jammertál, Makár, Fekete-hegy, Bocor, Kopár-dűlő, joilla kasvatetaan pääosin punaisia lajikkeita. Maaperä alueella on kalkkikiveä ja lössiä, mistä viimeinen tuo pehmeyttä viiniin.

Bockin perhe on ollut mukana Villányin alueen viininviljelyssä jo vuodesta 1850 lähtien. Siitä lähtien rakkaus viineihin sekä tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Sosialismin aikaan Bockin perheeltä pakkolunastettiin suurin osa sen maista. Perhe sai pitää ainoastaan 2 hehtaaria viinitarhoja itsellään. Tässä kohtaa on hyvä mainita, että suurin osa tuottajista menetti tarhansa ja puolet koko maan viinintuotannosta keskitettiin kahdelle suurelle tilalle, joiden tuli viedä suuria määriä perusviiniä Neuvostoliittoon. Vuonna 1989 markkinat vapautuivat. Bockin perhe alkoi pikkuhiljaa lunastaa takaisin menettämiään viinitarhoja. Tänä päivänä perheellä on noin 80 hehtaaria omia tarhoja. Tilan nykyinen omistaja sekä pääenologi Jószef Bock on palkittu Unkarissa arvostetulla Vuoden Viinintekijä -palkinnolla. Lisäksi vuonna 2014 Bockin tila palkittiin Unkarin kauneimpana viinitilana. Tilan vuosituotanto on yli miljoona pulloa. Pienenä kuriositeettina Bock tarkoittaa unkariksi pässiä; siitä viinitilan logo.

Villánya pidetään Unkarin parhaana punaviinialueena ja sitä kutsutaan Unkarin ”Bordeaux’ksi”. Vuoret suojaavat tarhoja kylmän pohjoisen vaikutuksilta ja muodostavat erityisen välimerellisen mesoilmaston.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.