BOCK MAGNIFICO

Viini on ulkonäöltä kehittynyt, tiilenpunainen. Uskomattoman runsas ja moniulotteinen tuoksukenttä koostuu pehmeän tummamarjaisista sävyistä, luumusta, hapankirsikasta, mausteisuudesta, maitosuklaasta, tupakanlehdestä, hennosta nahkaisuudesta sekä tammen tuomasta paahteisuudesta. Mehevän täyteläinen ja harmoninen suutuntuma tasapainoisin hapoin ja samettisin tanniinein. Todella pitkä, herkullinen jälkimaku nostattaa veden kielelle!

Bock Magnifico on yksi Unkarin ikoniviineistä. Se on palstaviini ja 100-prosenttinen Merlot, jonka rypäleet ovat peräisin Ördögàrok -tarhalta. Viiniä kypsytetään 24 kk uudessa ranskalaisessa tammessa. Se on saanut nimensä nykyisen vetäjän, Jószef Bockin isän illanistujaisissa, kun silloinen perheenpää maisteli viiniä ystävänsä kanssa ja pohti sille sopivaa nimeä. Ystävykset päätyivät nimeämään viinin vaatimattomasti renesanssivaikuttaja Lorenzo Il Magnifico di Medicin mukaan. Viiniä valmistetaan vain parhaimpina vuosina.

99.99

Kypsytys
Tuottaja

BOCK WINERY

Vuosikerta

2017

Alkoholi %

15,00 %

Alkuperämaa

Unkari

Alue

Villany

Rypäle

Merlot

Jäännössokeri

1

Hapot

5,3

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Pataruoka, Tunnelmointiin, Voimakkaat juustot

Ruokasuositukset

Tämä Unkarin ikoniviini maistuu erityisesti punaisen lihan ja lihapatojen kanssa sekä kovien juustojen kanssa nautittuna. Jälkiruokapuolelta viini sopii erityisesti suklaisille jälkiruoille. Pehmeän rakenteensa ansiosta viini soveltuu myös sellaisenaan nautittavaksi hyvässä seurassa takkatulen äärellä.

Tuottajan tarina

Perheomisteinen Bock Pince sijaitsee Etelä- Unkarissa, Villányin laatuviinialueella. Tilalla on tällä hetkellä 80 hehtaaria omia viljelyksiä sekä 70 hehtaaria yhteisomisteista viljelysmaata. Viljelykset sijaitsevat Villányin parhailla kasvupaikoilla, kuten Ördögárok, Jammertál, Makár, Fekete-hegy, Bocor, Kopár-dűlő, joilla kasvatetaan pääosin punaisia lajikkeita. Maaperä alueella on kalkkikiveä ja lössiä, mistä viimeinen tuo pehmeyttä viiniin.

Bockin perhe on ollut mukana Villányin alueen viininviljelyssä jo vuodesta 1850 lähtien. Siitä lähtien rakkaus viineihin sekä tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Sosialismin aikaan Bockin perheeltä pakkolunastettiin suurin osa sen maista. Perhe sai pitää ainoastaan 2 hehtaaria viinitarhoja itsellään. Tässä kohtaa on hyvä mainita, että suurin osa tuottajista menetti tarhansa ja puolet koko maan viinintuotannosta keskitettiin kahdelle suurelle tilalle, joiden tuli viedä suuria määriä perusviiniä Neuvostoliittoon. Vuonna 1989 markkinat vapautuivat. Bockin perhe alkoi pikkuhiljaa lunastaa takaisin menettämiään viinitarhoja. Tänä päivänä perheellä on noin 80 hehtaaria omia tarhoja. Tilan nykyisen vetäjän ja pääenologi Váler Bockin isä, Jószef Bock, on palkittu Unkarissa arvostetulla Vuoden Viinintekijä -palkinnolla. Lisäksi vuonna 2014 Bockin tila palkittiin Unkarin kauneimpana viinitilana. Tilan vuosituotanto on yli miljoona pulloa. Pienenä kuriositeettina Bock tarkoittaa unkariksi pässiä; siitä viinitilan logo.

Villánya pidetään Unkarin parhaana punaviinialueena ja sitä kutsutaan Unkarin ”Bordeaux’ksi”. Vuoret suojaavat tarhoja kylmän pohjoisen vaikutuksilta ja muodostavat erityisen välimerellisen mesoilmaston.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.