BOCK CABERNET FRANC

Viini on väriltään intensiivisen tummanpunainen. Aromaattisesta tuoksukentästä löytyy muun muassa punaista marjaisuutta, paprikaisuutta, pippuria, tammitynnyrikypsytyksen mukana tuomaa eleganttia mausteisuutta, lyijykynää sekä hentoa kukkaisuutta. Täyteläinen suutuntuma on tasapainossa miellyttävän, marjaisan hedelmäisyyden kanssa ja kuivattavat tanniinit tekevät viinistä elegantin kokonaisuuden. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävän mausteinen.

Cabernet Franc on Villanyn laatuviinialueen kruununjalokivi ja vuonna 1850 perustettu perheomisteinen Bockin viinitila yksi alueen tunnetuimmista tuottajista. Tilan pääenologi Joszef Bock on palkittu mm. arvostetulla vuoden viinintekijä -palkinnolla. Tämä Cabernet Franc kasvaa lössi- ja kalkkikivimaaperässä ja sitä kypsytetään 14 kuukautta tammessa. Aromaattinen ja elegantti tuoksu yhdistettynä täyteläiseen rakenteeseen tekee viinistä monikäyttöisen kumppanin ruoan kanssa yhdistettäväksi.

22.29 /750ml

Alkuperämaa

Unkari

Tuottaja

BOCK WINERY

Alue

Villany

Rypäle

Cabernet Franc

Vuosikerta

2016

Jäännössokeri

1

Hapot

5

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Gastronominen, Pataruoka

Ruokasuositukset

Bock Cabernet Franc on monikäyttöinen ruokaviini. Sen kanssa maistuu punainen liha laidasta laitaan: vasikka, nauta, härkä, lammas ja riista. Myös porsaan liha ja ankka maistuvat viinin kanssa. Kypsennetyt kasvikset sopivat viinin makumaailmaan niin ikään, eikä se kaihda mausteisia kastikkeitakaan. Myös juustolautanen saa tästä herkullisesta Cabernet Francista uskollisen liittolaisen.

Tuottajan tarina

Perheomisteinen Bock Pince sijaitsee Etelä- Unkarissa, Villányin laatuviinialueella. Tilalla on tällä hetkellä 80 hehtaaria omia viljelyksiä sekä 70 hehtaaria yhteisomisteista viljelysmaata. Viljelykset sijaitsevat Villányin parhailla kasvupaikoilla, kuten Ördögárok, Jammertál, Makár, Fekete-hegy, Bocor, Kopár-dűlő, joilla kasvatetaan pääosin punaisia lajikkeita. Maaperä alueella on kalkkikiveä ja lössiä, mistä viimeinen tuo pehmeyttä viiniin.

Bockin perhe on ollut mukana Villányin alueen viininviljelyssä jo vuodesta 1850 lähtien. Siitä lähtien rakkaus viineihin sekä tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Sosialismin aikaan Bockin perheeltä pakkolunastettiin suurin osa sen maista. Perhe sai pitää ainoastaan 2 hehtaaria viinitarhoja itsellään. Tässä kohtaa on hyvä mainita, että suurin osa tuottajista menetti tarhansa ja puolet koko maan viinintuotannosta keskitettiin kahdelle suurelle tilalle, joiden tuli viedä suuria määriä perusviiniä Neuvostoliittoon. Vuonna 1989 markkinat vapautuivat. Bockin perhe alkoi pikkuhiljaa lunastaa takaisin menettämiään viinitarhoja. Tänä päivänä perheellä on noin 80 hehtaaria omia tarhoja. Tilan nykyinen omistaja sekä pääenologi Jószef Bock on palkittu Unkarissa arvostetulla Vuoden Viinintekijä -palkinnolla. Lisäksi vuonna 2014 Bockin tila palkittiin Unkarin kauneimpana viinitilana. Tilan vuosituotanto on yli miljoona pulloa. Pienenä kuriositeettina Bock tarkoittaa unkariksi pässiä; siitä viinitilan logo.

Villánya pidetään Unkarin parhaana punaviinialueena ja sitä kutsutaan Unkarin ”Bordeaux’ksi”. Vuoret suojaavat tarhoja kylmän pohjoisen vaikutuksilta ja muodostavat erityisen välimerellisen mesoilmaston.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.