BEEFSTEAK CLUB THE MINI MALBEC

Viini on väriltään melko syvä, tumman kirsikanpunainen. Viinin aromimaailma muodostuu kypsän tummamarjaisista, hennon mausteisista ja lakritsaisista aromeista. Suutuntuma on täyteläinen, pehmeän hedelmäinen ja ryhdikäs. Hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat pehmeät. Jälkimaku on miellyttävän lakritsainen. Ryhdikkään hedelmäinen kokonaisuus!

Beefsteak Club The Mini Malbec on Argentiinan Mendozasta peräisin oleva, 3 kk tammessa kypsytetty pehmeän hedelmäinen ja ryhdikäs Malbec. Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä “herrainklubeja” kunnioittaen. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin naudan pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkua ja vaurauden merkki.

4.00

Tuottaja

E. I. WINES

Alkuperämaa

Argentiina

Alue

Mendoza

Rypäle

Malbec

Vuosikerta

2020

Kypsytys

3 kk tammessa

Jäännössokeri

1,4

Hapot

3,1

Alkoholi %

13,50 %

Koko

187 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Grilliruoka, Kasvisruoka, Naudan liha, Seurustelujuoma

Ruokasuositukset

Beefsteak Club The Mini Malbec maistuu niin sellaisenaan nautittuna kuin monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettynä. Kokonsa puolesta se on oiva vaihtoehto, kun aterioi yksin tai kun ateriaseurueessa muut haluavat esimerkiksi valkoviiniä. Mini Malbec sopii myös niihin hetkiin, kun tekee mieli viiniä, mutta lasillinen on tarpeeksi. Se on myös oiva kumppani piknikille pienten suolapalojen kanssa nautittavaksi. Nimensä mukaisesti viini sopii erinomaisesti hyvän pihvin kumppaniksi. Erityisesti sen kanssa maistuvat nauta ja härkä (pippuripihvi on täsmäsuositus), mutta myös lammas, porsas sekä siipikarja maistuvat tämän Malbecin kanssa. Viinin rakenne kestää myös mausteita ja mausteisia kastikkeita. Niin ikään sen kanssa maistuvat kypsennetyt kasvikset esimerkiksi maissi, paprika, kesäkurpitsa, pavut ja sienet. Pehmeän hedelmäisen rakenteensa ansiosta myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Argentiina on lyhyessä ajassa noussut maailman merkittävimpien viinintuottajamaiden joukkoon. Tänä päivänä tuo Ranskaa neljää kertaa suurempi maa, jonka talous oli suljettu 1990-luvulle asti, on maailman viidenneksi suurin viinintuottaja. Argentiinan tunnetuin, suurin ja merkittävin viinialue on Mendoza, joka sijaitsee pääkaupunki Buenos Airesista koilliseen aivan Andien vuoriston tuntumassa. Siellä tuotetaan yli 60 % maan viineistä ja alueen viinit kattavat noin 80 % vientiin menevistä viineistä. Mendoza on karu ja kuiva alue, jossa ei kasva mitään ilman kastelua. Kasteluvesi on pääosin peräisin Andien vuoriston sulamisvedestä. Luján de Cuyo on yksi Mendozan arvostetuimpia ala-alueita ja siellä viinitarhat sijaitsevat 790–2650 metrin korkeudessa.

Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä herrainklubeja kunnioittaen. Klubien ideologiana oli juhlistaa patrioottisia arvoja sekä vapautta ja vaurautta. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin laadukkaasta naudanlihasta valmistetusta pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkuja ja vaurauden merkki.

Ensimmäinen Beefsteak Club perustettiin Lontoossa vuonna 1705 Richard Estcourt -nimisen näyttelijän toimesta. Menestyksekkäimpiin klubeihin kuului taiteen ja politiikan edustajien lisäksi korkea-arvoisia sotilaita ja jopa kuninkaallisen perheen jäseniä. Viikottaisissa kokouksissa miehet pitivät yllään sinisiä takkeja ja liivejä, joiden taskuihin ripustettiin nauhan päässä oleva mitali, missä luki ”Beef and Liberty”. Samainen teksti löytyy myös Beefsteak Club Malbec -pullon etuetiketistä. Lontoossa, Irvin Streetillä, toimii edelleen Beesteak Club, mikä on perustettu vuonna 1876.

Viinin tuottaa brittiläinen Erhmanns, mikä on toiminut alalla jo vuodesta 1875.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.