Beefsteak Club Reserve Malbec on kuin tehty hyvää pihviä varten! Rakenteensa ja monipuolisen aromikenttänsä puolesta se sopii punaiselle lihalle härästä lampaaseen. Rakenteensa ansiosta viini maistuu myös suurriistan kanssa. Erityisesti sienet tukevat viinin aromimaailmaa eikä viini kaihda mausteisempia kastikkeitakaan. Viinin rakenne kestää myös grillausta, ja niin ikään grillivihannekset maissista paprikaan ja kesäkurpitsaan sopivat viinin kanssa nautittavaksi.
BEEFSTEAK CLUB RESERVE MALBEC
Viini on ulkonäöltään melko syvän rubiininpunainen. Sen moniulotteisessa tuoksukentässä voi aistia kypsiä tummia kirsikoita, lakritsaa sekä hiilen ja vaniljan sekaista, paahteista mausteisuutta. Suutuntuma on runsaan täyteläinen kypsien hedelmien, lakritsan ja paahteisen mausteisten aromien kera. Silkkisen pehmeät tanniinit. Pitkä, paahteisen lakritsainen jälkimaku. Tyylikäs, jalat alta vetävä Malbec!
Beefsteak Club Reserve Malbec on valmistettu käsin poimituista, korkean ilman alan rypäleistä, jotka ovat peräisin Mendozan arvostetusta Valle de Ucosta. Tunuyán -joen varrella sijaitsevaa laaksoa pidetään yhtenä Argentiinan parhaimmista viininviljelyalueista. Yli 1200 metrin korkeudessa sijaitsevien viinitarhojen maaperä on savensekaista vanhaa jokipohjaa. Elintärkeä kasteluvesi saadaan Andien vuoristosta. Viiniä on kypsytetty 18 kk ranskalaisessa tammessa. Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä “herrainklubeja” kunnioittaen. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin naudan pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkua ja vaurauden merkki.
28.48€
Tuottaja | E. I. WINES |
---|---|
Vuosikerta | 2020 |
Alkoholi % | 14,50 % |
Alkuperämaa | Argentiina |
Alue | Uco Valley, Mendoza |
Rypäle | Malbec |
Kypsytys | 18 kk tammessa |
Jäännössokeri | 3 |
Hapot | 5,1 |
Koko | 750 mL |
Pullokoko | Normaali |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen |
Ruokasuositukset | Grilliruoka, Kasvisruoka, Lammas, Naudan liha |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Argentiina on lyhyessä ajassa noussut maailman merkittävimpien viinintuottajamaiden joukkoon. Tänä päivänä tuo Ranskaa neljää kertaa suurempi maa, jonka talous oli suljettu 1990-luvulle asti, on maailman viidenneksi suurin viinintuottaja. Argentiinan tunnetuin, suurin ja merkittävin viinialue on Mendoza, joka sijaitsee pääkaupunki Buenos Airesista koilliseen aivan Andien vuoriston tuntumassa. Siellä tuotetaan yli 60 % maan viineistä ja alueen viinit kattavat noin 80 % vientiin menevistä viineistä. Mendoza on karu ja kuiva alue, jossa ei kasva mitään ilman kastelua. Kasteluvesi on pääosin peräisin Andien vuoriston sulamisvedestä. Luján de Cuyo on yksi Mendozan arvostetuimpia ala-alueita ja siellä viinitarhat sijaitsevat 790–2650 metrin korkeudessa.
Beefsteak Club -herrainklubit
Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä herrainklubeja kunnioittaen. Klubien ideologiana oli juhlistaa patrioottisia arvoja sekä vapautta ja vaurautta. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin laadukkaasta naudanlihasta valmistetusta pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkuja ja vaurauden merkki.
Ensimmäinen Beefsteak Club perustettiin Lontoossa vuonna 1705 Richard Estcourt -nimisen näyttelijän toimesta. Menestyksekkäimpiin klubeihin kuului taiteen ja politiikan edustajien lisäksi korkea-arvoisia sotilaita ja jopa kuninkaallisen perheen jäseniä. Viikottaisissa kokouksissa miehet pitivät yllään sinisiä takkeja ja liivejä, joiden taskuihin ripustettiin nauhan päässä oleva mitali, missä luki ”Beef and Liberty”. Samainen teksti löytyy myös Beefsteak Club Malbec -pullon etuetiketistä.
Viinin tuottaa brittiläinen Erhmanns, mikä on toiminut alalla jo vuodesta 1875.