APULANTA KUOHARI CAVA BRUT

Ulkonäöltään kuohuviini on kirkas, hennon vaaleankeltainen ja siinä on pieniä, hienostuneita kuplia. Sen tuoksu on kypsän sitruksinen, omenainen ja hennon paahteinen. Suutuntuma on erittäin kuiva ja keskitäyteläisen hedelmäinen. Pehmeät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Keskipitkä jälkimaku. Raikkaan hedelmäinen ja harmoninen kokonaisuus.

Apulanta KuohAri on DO Cava -laatuluokiteltu kuohuviini Espanjan itärannikolta, Requenan kaupungista. Kuohuviinistä 75 % on Macabeo -rypälettä ja 25 % Parellada -rypälettä. Kuohuviiniä on kypsytetty sakkansa päällä keskimäärin 15 kuukautta ennen korkinvaihtoa.

Apulanta KuohAri on Apulanta Tinton (950471, à 12,99 €) ”sisarviini” ja niin ikään espanjalaisen Pago de Tharsyksen käsialaa. Pago de Tharsys on Valencian autonomisella alueella) kuohuviinin valmistuksen pioneeri ja sen omistaja, enologi Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä. Korkeasta laadusta kertoo myös tilan nostaminen DO Vinos de Pago -kategoriaan.

Apulanta KuohAri on Suomen tunnetuimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuvan Apulannan virallinen faniviini.

15.90

Tuottaja

PAGO DE THARSYS

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

11,50 %

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Cava

Rypäle

Macabeo, Parellada

Jäännössokeri

5,8

Hapot

6,3

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Kypsytys

15kk sakkansa päällä

Vihreät & Eettiset

Ympäristövastuullinen pakkaus, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

Apulanta KuohAri sopii niin aperitiiviksi kuin seurusteluun. Aivan erityisen hyvin se tietysti sopii nimikkobändinsä ja sen musiikin fiilistelyyn. Raikkaan hedelmäisen rakenteensa ansiosta kuohuviini maistuu monipuolisesti tapasten ja antipastojen sekä noutopöydän antimien kanssa.

Tuottajan tarina

Ana Suria ja Vicente García päättivät alkaa kunnostaa 1800-luvun alusta peräisin olevaa bodegaa vuonna 1991. Tila sijaitsee Requenan viinikaupungissa, Itä-Espanjassa ja se sai nimekseen Pago de Tharsys. Requenan kaupungin historia ulottuu 1500-luvulle e.Kr., jolloin Tharsys -niminen kreikkalainen valloittaja perusti kaupungin. Viinitila on valinnut nimensä kyseisen valloittajan kunniaksi, sillä hän yhdisti viinin juhlintaan ja tärkeisiin hetkiin.

Pago de Tharsyksen viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne antavat pohjoiseen ja etelään. Maaperä tarhoilla on hiekansekaista kalkkia. Utiel-Requenan viinialueella vaikuttaa mannerilmasto, jossa on piirteitä Välimeren ilmastosta. Talvet ovat kylmiä ja kesät puolestaan kuumia. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret, minkä ansiosta köynnökset joutuvat tekemään enemmän töitä ja aromeista tulee hyvin konsentroituneita. Keskilämpötila on 13°C. Vuotuinen sademäärä on noin 350-400 millimetriä.

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että niin sanottuja still -viinejä eli kuplattomia viinejä. Bodega on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Tilan omistaja, enologi Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä. Työskenneltyään vuosikaudet teknisenä johtajana suurilla Katalonian cava -tiloilla, Vicente kaipasi synnyinseudulleen Requenaan. Siellä hän pääsi käyttämään tietotaitoaan erityisesti cavan valmistuksessa ja hänet tunnetaan pioneerina nimenomaan Requenan kuohuviinin valmistuksessa.

Pago de Tharsys valmistaa viinejä paitsi DO Utiel-Requena ja DO Cava -laatuluokissa, myös château -tyylisessä DO Vinos de Pago -laatuluokassa. Cavasta voit lukea lisää blogikirjoituksestamme.

Apulanta KuohAri on Apulannan virallinen faniviini, mikä on tehty juhlistamaan bändin 30-vuotisjuhlaa. KuohArista ja Apulannan ajatuksista voit lukea lisää täältä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.