Viiniateljeen kesän uutuusviinit: valkoviinit

Buenos Aires Chardonnay Torrontés bag-in-box

Buenos Aires Chardonnay Torrontés 3 litran bag-in-box on Argentiinan Mendozasta.

Buenos Aires Chardonnay Torrontés on Viiniateljeen uusin tuote: 3 litran hanapakkaus Argentiinan Mendozasta. Viini on sekoite Chardonnayta (60 %) ja Torrontésia (40 %). Chardonnay tuo viiniin trooppista hedelmäisyyttä, Torrontés puolestaan vaaleakukkaisuutta ja sitrushedelmiä.

Raikkaan hedelmäisenä viininä se sopii niin seurusteluun kuin ruoan kanssa yhdistettäväksi. Se sopii erityisen hyvin vaalealle lihalle ja vähärasvaiselle kalalle sekä äyriäisille. Myös raikkaat salaatit edellä mainituilla lisukkeilla sopii viinin makumaailmaan. Niin ikään esimerkiksi fetasalaatti ja halloumi maistuvat myös tämän viinin kanssa.

Viini on saatavilla Alkon myymälöistä ympäri Suomen sekä verkkokaupasta.

Lue lisää valkoviinistä Viiniateljeen verkkosivuilta.

Monte Real Tempranillo Blanco

Monte Real Tempranillo Blanco on valkoviini Espanjan Riojasta. Viini on valmistettu nimensä mukaisesti Tempranillo Blanco -nimisestä lajikkeesta, mikä löytyi sattumalta punaisten Tempranillo -köynnösten joukosta 1980-luvun lopulla. Viiniä kypsytetään 3 kuukauden ajan tammessa, jotta sille saadaan lisää rakennetta, aromien kompleksisuutta ja runsautta.

Viini maistuu erityisesti kalan (sekä vähärasvainen että rasvainen) ja äyriäisten kanssa. Runsaat salaatit höystettynä kalalla, äyriäisillä tai vaalealla lihalla sopivat myös viinin makumaailmaan. Ceasar -salaatti esimerkiksi saa tästä viinistä upean kumppanin! Tammikypsytyksen ansiosta viini kestää myös kermaisia kastikkeita, savustusta ja runsaampia annoksia.

Monte Real Tempranillo Blanco on kesän ajan myytävänä erikoiseränä Alkon myymälöissä ja verkkokaupoissa.

Lue lisää valkoviinistä Viiniateljeen verkkosivuilta.

Quinta do Sil Godello

Quinta do Sil Godello on valkoviini Luoteis-Espanjan Valdeorrasin laatuviinialueelta. Alue sijaitsee Galician sisämaassa Rias Baixasin viinialuesta itään. Erityisesti Sil -joen penkereille istutetut Godello-tarhat ovat nousseet viime vuosina suureen arvostukseen ja Valdeorrasin Godellot ovat tällä hetkellä kuumassa nousussa niin Espanjassa kuin muuallakin viinimaailmassa.

Godello on monikäyttöinen viini, mikä sopii ruoan kanssa yhdistettäväksi sekä sellaisenaan nautittavaksi. Se sopii erityisen hyvin äyriäisille ja vähärasvaiselle kalalle.  Niin ikään se maistuu merenelävien javaalean lihan kanssa höystetyistä salaateista. Viinin rakenne kestää myös kermaisia kastikkeita.

Viini on saatavilla Alkon verkkokaupasta.

Lue lisää valkoviinistä Viiniateljeen verkkosivuilta.

Viiniateljeen kesän uutuusviinit: kuohuviinit

Cantine Caviro Novebolle Romagna Extra Dry

Novebolle on uudelleen henkiin herätetty brändi, joka aikanaan 1900-luvun alussa edusti laadukasta kuohuviiniä Italian Emilia-Romagnan alueelta. Se niin sanotusti herätettiin henkiin ja laatuluokka DOC Romagna Spumante perustettiin vuonna 2019. Kuohuviinit valmistetaan Proseccon kaltaisesti Charmat- eli tankkikäymismenetelmällä. Rypälelajikkeena on Trebbiano (kun se Proseccossa on Glera). Kuohuviini on siis Emilia-Romagnan alueen vastine Proseccolle!

Cantine Caviron Novebolle -kuohuviini sopii niin aperitiiviksi, seurusteluun kuin monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Erityisesti se maistuu kalan, äyriäisten ja raikkaiden salaattien sekä antipasto-tyylisten annosten kanssa.

Kuohuviini on saatavilla valikoiduista Alkon myymälöistä sekä verkkokaupasta.

Lue lisää kuohuviinistä Viiniateljeen verkkosivuilta.

Champagne Palmer Extra Réserve

Palmerin Extra Réserve valmistetaan samppanjan kolmesta päärypäleestä: Chardonnay (50 %), Pinot Noir (40%) ja Meunier (10 %).

Samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä (sur lie) 6 vuoden ajan! Extra Réserve on Palmerin sarjan “kuivin” samppanja. Siihen on lisätty korkinvaihdon yhteydessä 4.5 g / l sokeria. Siinä maistuvat kuivatut hedelmät sekä hento suolaisuus ja mantelisuus yhdistettynä tyylikkääseen mineraalisuuteen.

Tämä samppanja sopii erityisen hyvin simpukoille, äyriäisille ja ostereille. Se on myös hyväksi todettu rapusamppanja ja maistuu vähärasvaisen kalan kanssa. Se sopii hyvin myös sushin ja sashimin makumaailmaan.

Samppanjan löydät Alkon verkkokaupasta.

Lue lisää samppanjasta Viiniateljeen verkkosivuilta.

Champagne Palmer Nectar Demi-Sec

Palmerin Nectar Réserve valmistetaan samppanjan kolmesta päärypäleestä: Chardonnay (45 %), Pinot Noir (35 %) ja Meunier (20 %). Sitä kypsytetään sakkansa päällä (sur lie) 36 kuukauden ajan. Nectar on puolimakea samppanja, jossa on jäännössokeria noin 36 g / l. Se on Palmerin samppanjoista makein!

Nectar Réserve sopii makean ystäville aperitiiviksi ja juhlamaljaksi. Sen kanssa maistuvat pienet suupalat, niin suolaiset kuin makeat. Aivan erityisen hyvin samppanja sopii hanhenmaksalle ja jälkiruoille kuten hedelmäpiiraat ja -leivonnaiset, marengit, kanapeet, jne. Myös pehmeille, brie-tyylisille juustoille, joille saa miellyttävän ”sillan” esimerkiksi persikka- tai aprikoosihillon avulla.

Samppanja on saatavilla Alkon verkkokaupasta.

Lue lisää samppanjasta Viiniateljeen verkkosivuilta.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.