TUNA CLUB VERDEJO SAUVIGNON BLANC

Viini on väriltään vaaleankeltainen vihertävin häivähdyksin. Tuoksu muodostuu kypsän sitruksen ja melonin aromeista sekä hennosta ruohosta. Suussa viini on kuiva, runsaan hedelmäinen ja hennon mineraalinen. Raikkaat nousevat hapot ryhdittävät hedelmäisyyttä. Keskipitkä, miellyttävän sitruksinen jälkimaku. Kokonaisuus on mehevän hedelmäinen ja raikas.

Tuna Club valkoviinin rypäleet ovat peräisin Castilla La Manchan alueelta keskisestä Espanjasta. Sekoitteen hallitseva lajike on Verdejo 60 %:lla ja Sauvignon Blancin osuus on 40 %. Verdejoa sanotaan usein Espanjan versioksi Sauvignon Blancista. Tuna Club -brandin takana on samanniminen kalastusklubi, joka perustettiin vuonna 1898 Santa Catalina Islandiin, Kaliforniaan. Historiansa aikan klubi on isännöinyt muun muassa Winston Churchilliä.

11.69

Tuottaja

VINIBERIA

Alkuperämaa

Espanja

Alue

Vino de la Tierra de Castilla

Rypäle

Sauvignon Blanc, Verdejo

Vuosikerta

2019

Jäännössokeri

4

Hapot

5

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Salaatit, Seurustelujuoma

Ruokasuositukset

Tuna Club Verdejo Sauvignon Blanc sopii niin aperitiiviksi kuin monipuolisesti äyriäisten ja vähärasvaisten kalaruokien kanssa yhdistettäväksi. Myös salaatit edellä mainituista raaka-aineista tai kreikkalaistyyliset feta- ja halloumisalaatit sopivat viinin kanssa nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Tuna Club -brandi on ideoitu nimensä mukaisesta kalastusklubista, mikä perustettiin vuonna 1898 Santa Catalina Islandiin, Kaliforniaan. Alun alkaen klubi oli tarkoitettu vain miehille, mutta nykyään sen jäseniksi voi liittyä myös naisia. Historiansa aikana klubi on isännöinyt muun muassa Winston Churchilliä (vuonna 1929). Klubitaloa käytettiin vuonna 1974 filmattuun Chinatown -elokuvaan.

Tuna Club Verdejo Sauvignon Blancin rypäleet ovat peräisin Castilla La Manchan -alueelta Keski-Espanjasta.

Viini on brittiläisen Erhmannsin espanjalaisen tytäryhtiön Vinberian käsialaa. Erhmanns on perinteinen viinialan yritys, joka on toiminut jo vuodesta 1875.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.