THE KISS BRUT SPUMANTE

Kuohuviini on ulkonäöltään hennon vaaleankeltainen ja siinä on paljon pieniä kuplia. Miellyttävän omenaiset ja sitruksiset aromit sekä vaaleat kukat muodostavat viinin tuoksukentän. Kuiva suutuntuma on keskitäyteläisen hedelmäinen. Maun aromeissa on erityisesti omenaa ja kypsää persikkaa. Nouseva hapokkuus on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Keskipitkä, hedelmäinen jälkimaku. Raikkaan hedelmäinen kokonaisuus!

The Kiss Brut Spumanten etuetiketissä on itävaltalaisen Gustav Klimtin (1862–1918) kuuluisa taideteos ”The Kiss” (suomeksi Suudelma). Se on italialainen spumante eli kuohuviini, mikä on valmistettu Glera -rypäleistä tankkikäymis- eli charmat -menetelmällä. Valmistus-menetelmästä voit lukea tarkemmin täältä. The Kiss Brut on raikkaan hedelmäinen kuohuviini, mikä sopii niin juhlamaljaksi kuin seurusteluun sekä salaateille ja antipastoille. Lisäksi se on tyylikäs lahja!

15.48

Kypsytys
Tuottaja

ART OF WINE

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

11,00 %

Alkuperämaa

Italia

Alue

Pohjois-Italia

Rypäle

Glera

Jäännössokeri

11

Hapot

5,4

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Juhlapöytään, Kasvisruoka, Seurustelujuoma, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

The Kiss Brut sopii niin juhlamaljaksi, aperitiiviksi kuin seurusteluun. Se maistuu myös raikkaiden salaattien, äyriäisten sekä antipasto -tyylisten annosten kanssa. Juhlavan etikettinsä ansiosta viini on myös tyylikäs lahja!

Tuottajan tarina

The Kiss Brut kuuluu Iso-Britanniassa vuonna 2018 lanseerattuihin taideviineihin. Viinipullon etuetiketissä on itävaltalaisen Gustav Klimtin (1862–1918) kuuluisa taideteos ”The Kiss” (suomeksi Suudelma).

Teoksen keskiössä on pariskunta syleilemässä toisiaan. Mies suutelee naista ja nainen on kääntänyt kasvonsa poispäin miehestä. He ovat polvillaan kukkaniityllä, nainen jyrkänteen reunalla ja näyttää siltä kuin maa imisi heidät. Kokonaisuudesta huokuu antautuminen tunteen vietäväksi, erityisesti naisen kohdalla, mikä oli Klimtin aikakaudella ennenkuulumatonta. Teos on kaikin puolin hyvin tunteikas ja siihen ladattu eroottisuus on mestarillisesti piilotettu. Alkuperäinen teos on jopa neljän neliömetrin kokoinen ja siihen on käytetty lehtikultaa, mikä antaa ylenpalttisuuden tunnetta. ”The Kiss” on maailman arvokkaimpien taideteosten joukossa ja alkuperäinen taideteos sijaitsee Wienissä.

Suuri yleisö tuntee parhaiten teoksen pohjalta tehdyistä julisteista. Gustav Klimt oli symbolistinen taidemaalari ja yksi Wienin art nouveau -taidesuuntauksen kärkihahmoja. Taidemaalarille oli tunnusomaista kullanväriset taustat sekä mosaiikkien käyttö. Hänen työnsä ovat hyvin yksityiskohtaisia ja aistillisia, ja niiden teemoja ovat esimerkiksi uudistuminen, rakkaus ja kuolema. Klimt sai vaikutteita teoksilleen egyptiläisestä taiteesta, antiikin Kreikan ja Bysantin maalaus- ja mosaiikkitaiteista sekä keskiajan tyyleistä. Hänen tyyliinsä kuului myös erotiikkaa ja symboliikkaa, jotka aiheuttivat aikanaan paljon kohua ja paheksuntaa.

Viini on tehty yhteistyössä brittiläisen 1870-luvulla perustetun Ehrmanns Winesin ja Art of Wine -nimisen yrityksen kanssa. Art of Wine omistajansa Tom Lethabyn johdolla on saanut neuvoteltua luvan käyttää kuuluisia maalauksia ja teosten nimiä viinipullon etiketeissä. Viinisarjaan kuuluu tällä hetkellä muun muassa seuraavat taideteokset: The Girl With A Pearl Earring (Johannes Vermeer), The Great Wave (Katsushika Hokusai), The Kiss (Gustav Klimt) ja American Gothic (Grant Wood).

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.