THE HEDONIST SHIRAZ

Viini on väriltään syvän purppuranpunainen. Sen tuoksu on tyylikkään sofistikoitunut ja siinä voi aistia mustikoita, mausteisuutta ja tyylikästä paahteista karamellisuutta. Täyteläinen, aromikas ja silkkisen pehmeä suutuntuma. Nouseva hapokkuus on tasapainossa pehmeän hedelmäisyyden kanssa. Niin ikään pehmeät tanniinit saattelevat kohti pitkää, samettista jälkimakua.

The Hedonist Shiraz on McLaren Valesta ja se on valmistettu luomu- ja biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä. Rypäleet kasvavat Willungan pikkukaupungin ulkopuolella McLaren Valessa. Lämpimiä kesäpäiviä viilentävät St Vincents -lahdelta tulevat raikastavat merituulet. Maaperä muodostuu savensekaisesta hiekasta ja kalkkikivestä, mikä tuo viiniin hienostuneita, moniulotteisia elementtejä. Viiniä on kypsytetty 12 kk tammessa. Tämän hetkinen vuosikerta eli 2018 sai syksyllä 2020 arvostetussa Decanter World Wine Awards -kilpailussa kultamitalin. Lisäksi viini on valittu mm. Australian parhaaksi export -viiniksi ja vuosikerta 2015 valittiin Australian parhaaksi Shiraz -viiniksi. Pääenologi Walter Clappisilla on takanaan jo yli 30 vuosikertaa viiniä ja hänet on palkittu mm. ainoana henkilönä kolme kertaa Australian arvostetulla Dan Murphy Trophylla.

24.99

Tuottaja

WALTER CLAPPIS WINERY

Alkuperämaa

Australia

Alue

McLaren Vale, Victoria

Rypäle

Shiraz

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

0,1

Hapot

6,4

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu, Biodynaaminen

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha

Ruokasuositukset

Viini tuo parhaat puolensa esille naudan, lampaan ja suurriistan kanssa eri tavoin valmistettuna. Esimerkiksi hereford, rotukarja -tuotteet, ribsit, lampaankare sekä yrtti- ja valkosipulimarinoitu lampaanviulu sopivat viinin makumaailmaan harmonisesti. Lisukkeeksi sopivat monipuolisesti kypsytetyt kasvikset. Lisäksi viinin seurassa maistuvat pehmeät juustot.

Tuottajan tarina

Walter Clappis Wines, joka tunnetaan paremmin Hedonist -nimellä, on McLaren Valessa sijaitseva viinitila, joka toimii luomu- ja biodynaamisten periaatteiden pohjalta. Tilan filosofian mukaisesti suurin panos viiniin annetaan viinitarhoilla ja itse viinin valmistamiseen halutaan puuttua mahdollisimman vähän. Modernien tekniikoiden sijaan tilalla luotetaan perinteisiin menetelmiin kuten avotankkikäymiseen ja tammitynnyrikypsytykseen.

Hedonistin viinintekijäkolmikko muodostuu isä Walter Clappisista, hänen tyttärestään Kimberly Cooterista ja tämän miehestä James Cooterista. Pääenologi Walter Clappisilla on takanaan jo yli 30 vuosikertaa viiniä ja hän on tunnettu sekä useaan otteeseen palkittu viinintekijä. Hänet on palkittu, muun muassa, ainoana henkilönä kolme kertaa Australian arvostetulla Dan Murphy Trophylla.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.