RIVETTO BARBARESCO MARCARINI

Viini on ulkonäöltään kehittynyt, rubiininpunainen oranssein häivähdyksin. Elegantti bouquet muodostuu tummakirsikkaisista, mausteisista, lakritsaisista ja hennon orvokin aromeista. Suutuntuma on täyteläinen ja siinä yhdistyvät rotevuus sekä hienostuneisuus. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa viinin kirsikkaisten, kuivattujen hedelmien ja mausteisten aromien kanssa. Tanniinit ovat niin ikään tuntuvat ja tasapainoiset. Pitkä hieman savuinen jälkimaku. Harmoninen yhdistelmä rotevuutta ja eleganssia.

Rivetto Barbaresco Marcarini on tyylikäs ja vivahteikas palstaviini usein Barolon varjoon jäävästä Barbarescosta. Barbarescon kylä sijaitsee Albasta itään. Tanaro -joen läheisyyden ansiosta Nebbiolo -rypäleet kypsyvät nopeammin kuin esimerkiksi Barolossa. Rivetton Barbaresco Marcarinin rypäleet ovat peräisin Treison kylästä, Marcarini -nimiseltä palstalta, noin 4 kilometrin päässä Barbarescosta. Marcarinin viinit ovat erityisen tunnettuja tuntuvista tanniineistaan. Rypäleet kasvavat keskimäärin 350 metrin korkeudessa ja tarhat antavat itään ja etelään. Maaperä viinitarhalla on harmaata kalkkikiveä, jonka seassa on hiekkakerroksia.

Alkoholikäymisen jälkeen viini käy malolaktisen käymisen Sen jälkeen viiniä kypsytetään 12 kk tammessa ja sen jälkeen vähintään 12 kk pullossa. Barbarescon viinitarha on Rivetton ainoa, joka ei ole tilan omistuksessa. Pitkän etsinnän jälkeen Enrico löysi yhteistyökumppanin, joka jakaa hänen luomufilosofiansa. Rivetto on huippuviinitila neljännessä sukupolvessa arvostetusta Barolon Serralunga d’Alban kylästä. Tila siirtyi luomuviljelyyn 2011 (sertifiointi 2016) ja biodynaamiseen viljelyyn 2015 (sertifiointi 2019).

49.98

Tuottaja

RIVETTO

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Barbaresco

Rypäle

Nebbiolo

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

1

Hapot

5,7

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Luomu

Ruokasuositukset

Pataruoka, Riista, Voimakkaat juustot

Ruokasuositukset

Barbaresco Marcarini on erinomainen ruokaviini, mikä maistuu suurriistan, naudan, härän ja lampaan kanssa eri tavoin valmistettuna. Myös tuhdit pataruoat, pastat ja risotot sopivat viinin makumaailmaan. Osso buco saa tuottajalta erityismaininnan. Unohtaa ei sovi sieniä ja tryffeleitä eikä kovia kypsytettyjä juustoja. Täyteläisten viinien ystävälle myös sellaisenaan nautittavaksi tunnelmalliseen hetkeen.

Tuottajan tarina

Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 (virallinen sertifiointi vuonna 2016) ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015 (virallinen sertifiointi 2019).

Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. 15 hehtaarin viinitarhoilla kasvaa köynnösten lomassa hedelmäpuita, viljaa, yrttejä ja erilaisia vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin luonto muodostaa oman ekosysteeminsä. Eli toisin sanoen Rivetton tilalla arvostetaan luontoa minimaalisella interventiolla. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.

Barbarescon viinitarha on Rivetton ainoa, joka ei ole Rivetton omistuksessa. Pitkän etsinnän jälkeen Enrico löysi yhteistyökumppanin, joka jakaa hänen luomufilosofiansa.

Tilaan voit tutustua tarkemmin seuraavasta linkistä: Barolon pioneeri luomu- ja biodynaamisessa viininviljelyssä

Rivetton fiiliksiin pääset esimerkiksi seuraavan videon kautta: Enrico Rivetto’s Way of Thinking

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.