REGUENGOS GARRAFEIRA DOS SOCIOS

Viini on väriltään rubiininpunainen, reunoilta tiilenpunainen. Moniulotteisesta, hienosti kehittyneestä tuoksusta löytyy tummia kypsiä marjoja, suklaata, mausteisuutta, yrttejä, vaniljaa, kahvia ja paahteisia elementtejä. Täyteläinen suutuntuma on pehmeä ja mehevä. Hedelmäisyys on hyvässä tasapainossa tammen, alkoholin ja happojen kanssa. Tanniinit ovat pehmeät. Jälkimaku on pitkä. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen, suuntäyttävä ja elegantti.

Dos Sócios Garrafeira on Portugalin ensimmäinen garrafeira -luokiteltu viini. Vielä joitain vuosia sitten, viini varattiin pelkästään osuuskunnan jäsenille. Garrafeira tarkoittaa kypsytysluokitusta, jonka mukaan punaviiniä tulee kypsyttää vähintään 30 kk. Viini on sekoite portugalilaisia rypälelajikkeita: Alicante Bouschet (50 %), Trincadeira (30 %) ja Touriga Nacional (20 %). Sitä on kypsytetty 18 kk ranskalaisessa ja portugalilaisessa tammessa (osa tammesta on uutta ja osa toiseen kertaan käytössä ollutta). Pullokypsytys vähintään 12 kk. Rypäleet ovat kasvaneet osittain vulkaanisessa, osittain liuskekivipitoisessa maaperässä, jotka antavat oman leimansa viinille. Viinin takana on 1971 perustettu osuuskunta, Carmim, mikä on Alentejon suurin tuottaja ja Portugalin markkinajohtaja pullotettujen laatuviinien tuottajana. Tila sijaitsee Alentejon Reguengos -nimisessä kaupungissa.

34.90

Tuottaja

CARMIM

Alkuperämaa

Portugali

Alue

DOC Alentejo

Rypäle

Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Trincadeira

Vuosikerta

2014

Jäännössokeri

1,5

Hapot

5,2

Alkoholi %

15,00 %

Koko

750 mL

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha, Riista

Ruokasuositukset

Dos Socios Garrafeira maistuu erinomaisesti punaisen lihan ja suurriistan kanssa. Se sopii myös tunnelmallisiin hetkiin, takkatulen ääreen tai kypsytettyjen juustojen kanssa nautittavaksi. Viinin monipuolinen aromikenttä vetää puoleensa myös kypsennettyjä kasviksia, sieniä ja yrttejä.

Tuottajan tarina

Cooperativa Agrícola de Reguengos de Reguengos de Monsaraz, joka tunnetaan paremmin nimellä Carmim, sai alkunsa vuonna 1971, kun 60 viininviljelijää Alentejon Reguengos de Monsarazista löivät hynttyynsä yhteen. Vuosien varrella Carmim on kasvanut huimasti ja tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu 900 jäsentä, jotka kattavat yhteensä 3600 hehtaaria viinitarhoja. Viinien lisäksi osuuskunta tuottaa oliiviöljyä. Carmim on yksi Portugalin suurimmista viinintuottajista ja Alentejon alueen ykkönen.  Suurista tuotantomääristään huolimatta laatu on Carmimin yksi kulmakivistä ja se onkin laatuviinien tuotannossa Portugalin johtaja. Laadusta kertovat myös lukemattomat kansalliset ja kansainväliset palkinnot.

Alentejon alueelle tyypillistä ovat kylmät talvet ja kuumat kesät. Aurinkotunteja vuodessa kertyy jopa 3000 tuntia! Lämpimän ilmaston ansiosta rypäleiden sokeripitoisuus on korkea, mikä puolestaan korreloi syvän värin, täyteläisen suutuntuman ja korkean, mutta tasapainoisen alkoholipitoisuuden kanssa. Reguengos Garrafeira Dos Socios -viinin rypäleet ovat kasvaneet osittain vulkaanisessa, osittain liuskekivipitoisessa maaperässä, jotka antavat oman leimansa viinille.

Viini on Portugalin ensimmäinen garrafeira -luokiteltu viini. Vielä joitain vuosia sitten, viini varattiin pelkästään osuuskunnan jäsenille. Garrafeira tarkoittaa kypsytysluokitusta, jonka mukaan punaviiniä tulee kypsyttää vähintään 30 kk.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.