PUERTO VIEJO RESERVE CARMÉNÈRE

Puerto Viejo Carménère on väriltään syvän tummanpunainen violetein sävyin ja sen intensiivisestä aromikentästä löytyy vadelmaa, suklaata, mausteisuutta sekä aavistus savua ja mentolia. Suutuntuma on runsaan hedelmäinen ja pehmeän mausteinen. Tanniinit ovat miellyttävän pyöreät ja hapot tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Tasapainoinen viini, jonka pitkässä jälkimaussa on mausteisia tammen aromeja.

Puerto Viejo tarkoittaa suomeksi “vanhaa satamaa” ja sillä viitataan omistajaperheen historiaan, kun kaksi veljestä purjehti Espanjasta Chileen, pieneen Puerto Viejon satamakaupunkiin vuonna 1770. Viiniä on kypsytetty 8 kk tammessa. Viña Requingua kuuluu perheomisteiseen Sur Valles – ryhmittymään, joka on Chilen 20 suurimman tuottajan joukossa, ja pitää päämajaansa Sagrada Familiassa, Curicón laaksossa.

14.99

Tuottaja

VINA REQUINGUA

Alkuperämaa

Chile

Alue

Curico Valley

Rypäle

Carmenere

Vuosikerta

2018

Jäännössokeri

2

Hapot

3,2

Alkoholi %

14,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Kasvisruoka, Mausteiset ja lihaisat makkarat

Ruokasuositukset

Viini sopii monipuolisesti liharuoille: porsaanlihallle, naudalle, härälle, lampaalle, salameille ja mausteisille makkaroille. Runsaan ja mausteisen rakenteensa puolesta viinin kanssa voi tarjota mausteisia kastikkeita ja lisukkeita yrteistä, curryyn, pippuriin ja chiliin. Myös kasvikset kuten pavut, maissi, tomaatti ja ratatouille -tyyppiset annokset maistuvat hyvin Puerto Viejo Carménèren kanssa. Täyteläisen viinin ystävälle myös seurusteluun.

Tuottajan tarina

Vuonna 1770 Achurran kaksi veljestä purjehti Espanjan Baskimaasta Chileen, pieneen Puerto Viejon satamakaupunkiin. Toinen veljeksistä oli intohimoinen viini-ihminen, toinen puolestaan taitava puuseppä. Kaksi sukupolvea myöhemmin, vuonna 1961 don Santiago Achurra perusti viinitilan Curicón laaksoon, joka kantaa Viña Requinguan nimeä. Requingua tarkoittaa paikallisella intiaanikielellä ”tuulten risteystä” (”corner of the winds”).

40 hehtaaria viinitarhoja on kasvanut yli 1200 hehtaariin ja tänä päivänä bodega tuottaa noin 15 miljoonaa litraa viiniä yhteensä viideltä viinialueelta Chilessä. Itse tila sijaitsee Sagrada Familiassa, Curicóssa, joka sijaitsee 80 kilometrin päässä Tyynestä valtamerestä ja 60 kilometrin päässä Andien vuoristosta. Lämpötilaerot päivän ja yön välillä ovat suuret, joten rypäleiden aromeista tulee hyvin konsentroituneita.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.