NUNZI CONTI CHIANTI CLASSICO RISERVA

Viini on ulkonäöltään hieman kehittynyt, rubiininpunainen. Sen bouquet’ssa voi aistia punaisia marjoja, kirsikkaa, lääkemäisiä aromeja, tupakan- ja teenlehtiä sekä tyylikkään paahteisia aromeja. Suussa viini on pehmeän keskitäyteläinen kuivattavin, pyöristynein tanniinein. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisten, mausteisten ja balsamisten aromien kanssa. Mineraalisuus tuo niin ikään eleganssia viiniin. Pitkä, tyylikäs jälkimaku.

Nunzi Conti Chianti Classico Riserva on 100-prosenttinen Sangiovese Chianti Classico Fiorentinon alueelta. Se valmistetaan tarkoin valikoiduista ja käsin poimituista, tilan omista rypäleistä, jotka kasvavat keskimäärin 250-300 metrin korkeudella merenpinnasta. Viiniä kypsytetään vähintään 18 kk tammessa ja vähintään 6 kk pullossa ennen myyntiinlaskua. Viinin takana on maineikas Nunzi Contin perhetila, joka on muun muassa ollut mukana perustamassa Chianti Classicon tuottajajärjestö Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Neroa. Järjestö tunnetaan viinipullon kaulassa olevasta mustasta kukosta, mikä on Chianti Classico -viinien tunnusmerkki. Viinipullon etiketissä kuvataan eläimiä, jotka säännöllisesti vierailevat tilan viinitarhoilla ja joita perheen Timo -koira hätistelee sieltä pois rypäleitä syömästä.

34.90

Tuottaja

Nunzi Conti

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOCG Chianti Classico

Rypäle

Sangiovese

Vuosikerta

2014

Jäännössokeri

0,5

Hapot

6,1

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Gastronominen, Juustot, Naudan liha, Riista, Riistalinnut, Sienet

Ruokasuositukset

Nunzi Conti Chianti Classico Riserva on tyylikäs gastronominen viini, mikä maistuu erityisesti naudan, härän, lampaan sekä suurriistan kanssa. Liha voi olla paistettua, grillattua tai padassa haudutettua. Valkosipuli, tomaatit, yrtit, sienet ja tryffeli sopivat niin ikään viinin makumaailmaan. Viini maistuu myös puolikovien juustojen kanssa.

Tuottajan tarina

Nunzi Contin perhe aloitti seikkailunsa viinibisneksessä 1800-luvun lopulla, kun Gualtiero Nunzi muutti piskuisesta Toscanan vuoristokylästä Firenzeen. Kerättyään omaisuutta muutaman vuoden ajan, Gualtiero pääsi tuottamaan unelmansa ja osti perheen ensimmäisen viinitarhan Mercatale Val di Pesasta Chianti Classicon alueella. Hänen poikansa Antonion intohimona oli myös viininviljely ja niin hän jatkoi isänsä jalanjäljissä. Antonio olikin yksi Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Neron perustajista. Kuluttajalle Gallo Nero eli suomeksi musta kukko tulee parhaiten esille Chianti Classico -viinipullon kaulassa olevasta merkistä. Se tarkoittaa tuottajan kuuluvan Chianti Classicon tuottajajärjestöön.

Toisen maailmansodan jälkeen Antonion veli Gualtiero Armando jätti menestyksekkään kahviliiketoiminnan ja siirtyi perhetilan palvelukseen. Hän toimi elinaikanaan muun muassa presidenttinä arvotetussa Consorzio Vino Chianti Classico -yhdistyksessä vuosina 1994–1997. Gualtiero Armandon aikana viinitila kasvoi entisestään uusilla viinitarhoilla sekä 1400- luvun villalla, mitä he alkoivat kutsua nimellä Villa Barberino. Tänä päivänä villa on Nunzi Contin toiminnan sydän. Tänä päivänä viinitilaa vetää Gualtiero Armandon poika Maurizio sekä hänen lapsenlapsensa Antonio ja Isabella.

Nunzi Contin tilaan kuuluu 80 hehtaaria maata, joista 27 hehtaarin alueella viljellään viiniköynnöksiä. Pääasiallisia lajikkeita ovat Sangiovese, Colorino ja Canaiolo, mutta tilalla viljellään myös pieniä määriä Merlot’ta ja Cabernet Sauvignonia. Viinit valmistetaan 1900-luvulta peräisin olevassa viljavarastossa, mikä on muutettu moderniksi viininvalmistamoksi. Viinit kypsytetään tammitynnyreissä 1400-luvun villan kellareissa.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.