MARTHA’S FINE DRY WHITE PORT

Martha’s  Dry White Port on ulkonäöltään meripihkanruskea. Sen moniulotteisesta aromikentästä löytyy erityisesti kuivattuja hedelmiä, kuten aprikoosia. Maussa aistittavissa myös appelsiini sekä hento kukkaisuus. Suutuntuma on kuiva ja samalla kuitenkin raikkaan mineraalinen.

Martha’s Porton tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, missä maaperä on graniitin ja liuskekiveä. Portviinin valmistuksessa on käytetty perinteisiä Douron alueen rypäleitä: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela ja Tinta Roriz. Portviiniä on kypsytetty nimensä mukaisesti 10 vuoden ajan tammessa. Martha’s Porto on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista.  Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

10.89

Tuottaja

MARTHA'S WINES AND SPIRITS

Alkuperämaa

Portugali

Alue

Douro

Rypäle

Donzelinho, Gouveio, Malvasia Fina, Moscatel, Rabigato, Viosinho

Jäännössokeri

60

Alkoholi %

20,5 %

Koko

375 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Äyriäiset, Juustot, Keitot

Tarjoilu

Tarjoile hyvin viilennettynä

Ruokasuositukset

Martha’s Fine Dry White Port sopii erityisesti aperitiiviksi, antipastojen sekä juustojen pariksi. Trendikäs kokeilija yhdistää white portin keitoille taikka äyriäisille.

Tuottajan tarina

Martha’s Porto on dourolainen portviinituottaja jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen historia portviinien parissa alkoi jo vuonna 1727 ja se ylpeileekin yhtenä vanhimmista, edelleen perheomisteisista portviinitaloista.

Tilan perustamisvuoteen osuu toinenkin merkkipaalu, nimittäin vuonna 1727 perustettiin Oporton kaupunkiin Feitoria Inglesa do Porto. Se oli brittiläisten kauppiaiden rahoittama ”klubi”, jonka tarkoituksena oli toimia tapaamispaikkana ulkomaisille kauppiaille. Feitoria Inglesa toisaalta symboloi englantilaisten kauppiaiden valtaa ja asemaa menneinä vuosisatoina, mutta sen ansiosta kaupankäynnistä tuli myös säännöllistä.

Martan perheen toinen sukupolvi aloitti omien rypäleiden kaupallistamisen. Neljäs sukupolvi Manuel Nogueiran johdolla alkoi tuottaa ja myydä bulkkiviiniä viinikauppiaille. Manuel Nogueiran nuorin lapsi, Margarida Nogueira de Jesus meni naimisiin Manuel de Almeida Martan kanssa. He alkoivat yhdessä pullottaa ja markkinoida omia portviinejään. Näin ympyrä sulkeutui ja perhe keskittyi huolehtimaan koko prosessista viinitarhoilta loppuasiakkaille.

Martha’s Porton tila sijaitsee Peso da Réguassa, Baixo Corgon ala-alueella, Douron jokilaaksossa, mikä tänä päivänä kuuluu Unescon maailmanperintölistaan. Tila tunnetaan erityisesti vanhoista tawny -porteistaan. Ne saavat vuosittain arvostusta ja kunniaa osakseen kansallisissa ja kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.