KAIHO SINGLE ESTATE ORGANIC VODKA

Kaiho Single Estate Organic Vodka, tuttavallisesti Kaiho, on ulkonäöltään väritön. Sen tuoksu on pehmeä, vivahteikkaan viljainen ja tyylikkään paahteinen. Kaihossa voi aistia myös häivähdyksen anista ja fenkolia sekä hentoa laventelia ja kermaisuutta, kunhan sen antaa hetken aueta lasissa. Suutuntuma on kuiva ja pehmeä. Viljaisuus ja paahteisuus tulevat myös maussa kauniisti esille. Alkoholi on tasapainossa ja kokonaisuus on hienostuneen tasapainoinen.

Kaiho Vodka valmistetaan Turun kupeessa, Raisiossa, varsinais-suomalaisista raaka-aineista: Vahdon Hannulan tilan luomuviljellystä syysvehnästä ja Someron soraharjun Jakkulan lähteen vedestä. Se on käsityön mestarinäyte alusta loppuun saakka. Nimittäin tuotantoprosessi Turku Distilleryn tiloissa alkaa vehnän rouhimisella, mistä sen tie jatkuu mäskäysastian ja käymisastian jälkeen tislauskattilaan. Kaiho tislataan kuparisessa, 21-tasoisessa tislauskolonnissa. Jokaisella tasolla tapahtuu uusi tislaus, jolloin alkoholi puhdistuu ja maku tiivistyy. Kaiho on siis 21 kertaa tislattu! Tuloksena on erittäin puhdas 96-prosenttinen alkoholi, Spirit of Southwest Breeze, mistä valmistetaan Kaiho Single Estate Organic Vodka.

Kaihon takana on Turku Distillery, jonka tarina lähti liikkeelle kahden kaveruksen ideasta valmistaa maailman parasta vodkaa. Kaiho onkin valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten, laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla. Koko tuotantoketju on jäljitettävissä pellolta pulloon, ja jokainen pullo on numeroitu ja signeerattu. Ja koko tuotanto viljan rouhinnasta pullotukseen tapahtuu Turku Distilleryn tiloissa.

Turku Distillerystä ja sen tarinasta voit lukea lisää Turku Distilleryn kotisivuilta.

Ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, katso Kaihon ja Turku Distilleryn esittelyvideo tästä linkistä.

52.00

Tuottaja

TURKU DISTILLERY

Alkuperämaa

Suomi

Alkoholi %

40,2

Koko

500 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Painettava korkki

Vihreät & Eettiset

Hiilineutraali, Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Fiilistelyyn, Tunnelmointiin

Käyttösuositukset

Kaiho Single Estate Organic Vodka on erinomainen aperitiivi ja digestiivi. Se sopii myös snapsiksi ruokapöytään, oli kyse rapujuhlista, juhla-ateriasta tai illallisesta ystävien kesken. Kaiho on myös erinomainen raaka-aine laadukkaille drinkeille, joista voit hakea inspiraatiota Turku Distilleryn sivuilta.

Suosittelemme nauttimaan Kaihon huoneenlämpöisenä, jolloin juoman upeat aromit tulevat parhaiten esille. Halutessasi nauti Kaiho jäähdytetystä lasista.

Tuottajan tarina

Kaiho Vodkan takana on varsinais-suomalainen tislaamo, Turku Distillery, joka sai alkunsa kahden kaveruksen, Tapio Järvenpään ja Jari Varjon, ideasta valmistaa maailman parasta vodkaa. Ajatuksesta syntyi unelma, ja monen mutkan jälkeen unelmasta tuli totta: Kaiho Vodkan ensimmäinen erä tuli myyntiin elokuussa 2022.

Kaiho on valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten, laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla. Nimittäin ei enempää eikä vähempää: perustajaherrat suorittivat asiaankuuluvasti elintarvikealan ammattitutkinnon Hämeen ammatti-instituutissa. Tiimiin on liittynyt matkan varrella mukaan muita rautaisia ammattilaisia, joihin voit tutustua tästä linkistä.

Kaiho Vodka valmistetaan käsityönä Turun kupeessa, Raisiossa, varsinais-suomalaisista raaka-aineista. Kaihon raaka-aineena käytetty luomuviljelty syysvehnä on peräisin Vahdon Hannulan tilalta, jonka historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle. Kaihon valmistuksessa käytettävä vesi puolestaan on peräisin Someron soraharjun Jakkulan lähteestä, josta saadaan kristallinkirkasta ja äärimmäisen puhdasta lähdevettä.

Koko tuotantoketju on jäljitettävissä pellolta pulloon, ja jokainen pullo on numeroitu ja signeerattu. Tuotanto on hiilineutraalia. Koko tuotanto viljan rouhinnasta pullotukseen tapahtuu Turku Distilleryn tiloissa.

Mutta mikä on tarina Kaiho -nimen takana? Idea maailman parhaasta vodkasta syntyi perustajien purjehdusretkillä Saaristomeren saaristossa. Ja koska meri liittyy vahvasti sekä Turkuun että Turku Distilleryyn, ja koska mereen liittyy aina tietynlainen kaiho ja vapaus, nimi alkoi hahmottua.  Kaiho -sana “löytyi” Eino Leinon runosta “Merimies Kajuutassaan”. Turku Distilleryn mukaan “Kaiho sanana kuvastaa loistavasti suomalaisen sielun- ja mielenmaisemaa. Meihin suomalsiin on sisäänrakennettu tietynlainen melankolisuus ja aina me kaihoisasti kaipaamme jonnekin tai jotakin. Oli se sitten etelän lämpön, lottovoittoa tai läheisyyttä. Aina emme edes tiedä mitä kaipaamme.”

Turku Distillerystä ja sen tarinasta voit lukea lisää Turku Distilleryn kotisivuilta.

Esittelyvideon voit katsoa tästä linkistä.

Heti ensimmäisten “elinkuukausiensa” aikana Kaiho Vodka ehti niittää mainetta ja kunniaa kansainvälisissä kilpailuissa! Marraskuussa 2022 tuote palkittiin kultamitalilla arvostetussa London Craft Spirits Awards -kilpailussa ja joulukuussa 2022 se sai tuplakultamitalin Luxembourgin Europe Wine & Spirits Trophy -kilpailussa. Mitäköhän tulevaisuus tuo tullessaan?!!

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.