KAIHO RUBY BLACKCURRANT LIQUEUR ORGANIC

Kaiho Ruby Blackcurrant Liqueur Organic , tuttavallisesti Kaiho Ruby, on ulkonäöltään lähes läpinäkymätön, rubiininpunainen sinertävän violetein häivähdyksin. Sen tuoksu on pehmeä, tyylikkään mustaherukkainen ja aromikas. Mustaherukka tulee sekä runsaasti että tyylikkäästi esille, ja kokonaisuus on erittäin tasapainoinen. Suutuntuma on makea, pehmeä ja aromikas. Pitkä, samettisen aromikas jälkimaku.

Kaiho Ruby on luomu-mustaherukkalikööri, joka on valmistettu huolella valikoiduista raaka-aineista: maailmalla palkitusta Kaiho Vodkasta, parhaasta luomumustaherukasta sekä mekaanisesti ja kemiallisesti käsittelemättömästä lähdevedestä Jakkulan lähteestä Someron soraharjuilta. Yhdessä nämä ainekset luovat maistuvan, täyteläisen  ja runsaan kokemuksen, joka erottuu edukseen.

Kaiho Rubyn valmistuksessa käytetyt mustaherukat ovat kotoisin Kiteeltä, luomuviljellyistä mustaherukkapensaista. Mustaherukat kylmäpuristetaan, joten niissä on kaikki vitamiinit tallella. Sekoituksen jälkeen Kaiho Rubya kypsytetään vähintään 1 kuukausi tankeissa ennen pullotusta, jotta mustaherukkalikööri kypsyy tarvittavan ajan ennen myyntiinlaskua.

Kaiho Rubyssa ei ole parasta ennen päivää. Korkean jäännössokeri ja alkoholi pitävät huolen, että tuote pysyy hyvänä pitkään avauksesta.

Kaihon takana on Turku Distillery, jonka tarina lähti liikkeelle kahden kaveruksen ideasta valmistaa maailman parasta vodkaa. Kaiho onkin valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten, laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla. Kaiho Vodkaan voit tutustua tästä linkistä.

Turku Distillerystä ja sen tarinasta voit lukea lisää Turku Distilleryn kotisivuilta.

Ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, katso Kaihon ja Turku Distilleryn esittelyvideo tästä linkistä.

28.98

Tuottaja

TURKU DISTILLERY

Alkoholi %

21,00 %

Alkuperämaa

Suomi

Jäännössokeri

344

Koko

500 mL

Pullokoko

Pieni

Suljenta

Painettava korkki

Vihreät & Eettiset

Hiilineutraali, Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Fiilistelyyn, Jälkiruoka

Käyttösuositukset

Kaiho Ruby Blackcurrant Liqueur Organic kruunaa aterian! Se sopii niin sellaisenaan nautittavaksi kuin monipuolisesti jälkiruokien kanssa yhdistettäväksi. Rubyn korkea jäännössokerin määrä, ja samettisen pehmeä ja aromikas rakenne tekevät siitä upean kumppanin eri tyylisille jälkiruoille.

Suosittelemme testaamaan Rubya niin suklaasta valmistettujen kuin marjoja sisältävien jälkiruokien kanssa. Se maistuu myös marengin ja vaniljajäätelön kanssa, joko erikseen tai jäätelön kastikkeena. Myös yrtit kuten minttu sopivat Rubyn makumaailmaan.

Kaiho Ruby on myös loistavaksi todettu raaka-aine Kir -ja Kir Royal -drinkkeihin! Mittaa 2cl Rubya kuohuviinilasin pohjalle ja täytä lasi kuohuviinillä (Kir) tai samppanjalla (Kir Royal).

Talvella Ruby johdattaa nautiskelijan ihanasti kesän tuoksuihin ja makuihin.

Tuottajan tarina

Kaiho Vodkan takana on varsinais-suomalainen tislaamo, Turku Distillery, joka sai alkunsa kahden kaveruksen, Tapio Järvenpään ja Jari Varjon, ideasta valmistaa maailman parasta vodkaa. Ajatuksesta syntyi unelma, ja monen mutkan jälkeen unelmasta tuli totta: Kaiho Vodkan ensimmäinen erä tuli myyntiin elokuussa 2022.

Kaiho on valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten, laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla. Nimittäin ei enempää eikä vähempää: perustajaherrat suorittivat asiaankuuluvasti elintarvikealan ammattitutkinnon Hämeen ammatti-instituutissa. Tiimiin on liittynyt matkan varrella mukaan muita rautaisia ammattilaisia, joihin voit tutustua tästä linkistä.

Varsinais-suomalainen taidonnäyte

Kaiho Vodka valmistetaan käsityönä Turun kupeessa, Raisiossa, varsinais-suomalaisista raaka-aineista. Kaihon raaka-aineena käytetty luomuviljelty syysvehnä on peräisin Vahdon Hannulan tilalta, jonka historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle. Kaihon valmistuksessa käytettävä vesi puolestaan on peräisin Someron soraharjun Jakkulan lähteestä, josta saadaan kristallinkirkasta ja äärimmäisen puhdasta lähdevettä.

Koko tuotantoketju on jäljitettävissä pellolta pulloon, ja jokainen pullo on numeroitu ja signeerattu. Tuotanto on hiilineutraalia. Koko tuotanto viljan rouhinnasta pullotukseen tapahtuu Turku Distilleryn tiloissa.

Kaiho -nimen alkuperä

Mutta mikä on tarina Kaiho -nimen takana? Idea maailman parhaasta vodkasta syntyi perustajien purjehdusretkillä Saaristomeren saaristossa. Ja koska meri liittyy vahvasti sekä Turkuun että Turku Distilleryyn, ja koska mereen liittyy aina tietynlainen kaiho ja vapaus, nimi alkoi hahmottua.  Kaiho -sana “löytyi” Eino Leinon runosta “Merimies Kajuutassaan”. Turku Distilleryn mukaan “Kaiho sanana kuvastaa loistavasti suomalaisen sielun- ja mielenmaisemaa. Meihin suomalsiin on sisäänrakennettu tietynlainen melankolisuus ja aina me kaihoisasti kaipaamme jonnekin tai jotakin. Oli se sitten etelän lämpön, lottovoittoa tai läheisyyttä. Aina emme edes tiedä mitä kaipaamme.”

Turku Distillerystä ja sen tarinasta voit lukea lisää Turku Distilleryn kotisivuilta.

Esittelyvideon voit katsoa tästä linkistä.

Heti ensimmäisten “elinkuukausiensa” aikana Kaiho Vodka ehti niittää mainetta ja kunniaa kansainvälisissä kilpailuissa! Marraskuussa 2022 tuote palkittiin kultamitalilla arvostetussa London Craft Spirits Awards -kilpailussa ja joulukuussa 2022 se sai tuplakultamitalin Luxembourgin Europe Wine & Spirits Trophy -kilpailussa. Mitäköhän tulevaisuus tuo tullessaan?!!

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.