HABLA NO. 22

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen. Kypsän vadelmaiset ja karhunvatukkaiset, kirsikkaiset, aromit yhdessä hennon mintun ja nahan kanssa muodostavat viinin hurmaavan aromimaailman. Elegantti suutuntuma on täyteläinen tuntuvin tanniinein. Tuntuvat hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja mineraalisuus tuo oman silauksensa kokonaisuuteen. Hedelmäisyyttä verhoaa tyylikkäästi integroitunut tammi, joka jättää hennon nahkaisen ja toffeisen jälkimaun. Pehmeän samettinen ja tasapainoinen kokonaisuus.

Habla No. 22 on tilan top-viini, valmistettu luomuperiaatteilla viljellyistä Tempranillo -rypäleistä ja kypsytetty 12 kk uudessa ranskalaisessa tammessa. Numerot vaihtuvat vuosikerran muuttuessa ja numeroinnilla haetaan yhtymäkohtia hajuvesien maailmasta. Habla haluaa olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa. Habla N°22 -viinin kapselissa on seuraavat aromit: karhunvatukka (mora), minttu (menta), tryffeli (trufa) ja nahka (cuero).

Habla on nostanut Extremaduran arvotuksen uudelle tasolle. Tila nimi, Bodegas Habla, on lainattu renesanssimestari Michelangelon lausahduksesta, joka tarinan mukaan täydellisyyttä hipovaa Mooses-patsasta viimeistellessään sanoi patsalle “puhu” (=habla espanjaksi). 

Habla No. 22 palkittiin huhtikuussa 2021 London Wine Competitions -viinikilpailussa Espanjan paras viini-, paras Tempranillo -lajikkeesta valmistettu viini- sekä paras hintalaatusuhde -palkinnoilla! Nämä ovat upeita kunnianosoituksia Hablan  periksiantamattomasta työstä ja täydellisyyden tavoittelusta.

35.91

Tuottaja

BODEGAS HABLA

Alkuperämaa

Espanja

Alue

Vino de la Tierra de Extremadura

Rypäle

Tempranillo

Vuosikerta

2016

Jäännössokeri

0,7

Hapot

5,3

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Pataruoka, Riista, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Habla N°22 on elegantti viini, mikä maistuu monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Se sopii erinomaisesti lampaan, karitsan, naudan ja riistan kanssa. Suurriistasta erityismaininnan saavat saksanhirvi ja peura, ja pienriistasta pyyt sekä kyyhkynen. Myös kaikenlaiset haudutetut pataruoat sopivat viinin makumaailmaan. Juustoista erityisesti lampaanmaitojuustot sopivat viinin kanssa nautittavaksi. Sellaisenaan myös meditaatioviiniksi.

Tuottajan tarina

Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses -veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävännäköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon sanotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenään.

Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan esimerkiksi nyansseja muodista ja numeroitujen top -viinien nimillä, esimerkiksi Nº2, Nº3, jne haetaan referenssejä hajuvesien maailmasta. Vuosittaiset gaalat ovat säkenöiviä ja viimeiseen yksityiskohtaan asti hiottuja, ja niitä tähdittävät maailman luokan kuuluisuudet. Habla haluaa kuitenkin olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa.

Lähellä Portugalin rajaa sijaitsevassa Extremaduran Trujillossa kreikkalaiset viljelivät viiniä 2500 vuotta sitten. Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin ja viljelee tänä päivänä rypäleitä yli 200 hehtaarin alalla. Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity. Oman maansa ”hedelmien” lisäksi Habla valmistaa tänä päivänä Côtes de Provencen roseeviiniä, joka tunnetaan nimellä Rita, ja hakee inspiraationsa 1940-luvun Hollywoodista. Ympyrä sulkeutuu Moisés (suomeksi Mooses) -nimiseen blanc de blancs -samppanjaan, minkä avulla palataan taustalla olevaan täydellisyyden tavoitteluun ja myyttien maailmaan. Joskin kerran kyse on Hablasta, saamme varmasti lähivuosina kuulla uusista kujeista glamour -viinien maailmasta.

Bodegas Habla palkittiin huhtikuussa 2021 arvostetussa London Wine Competition -kilpailussa huikeallaWinery of the Year 2021 eli Vuoden Viinitila-palkinnolla!

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.