HABLA NO. 18

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen violetein häivähdyksin. Monipuolisessa tuoksukentässä voi aistia kypsää karhunvatukkaa, tummia luumuja, miellyttävää pippurista mausteisuutta, lakritsaa, eukalyptusta, hentoa orvokkia ja hienostuneita tammen aromeja. Suussa viini on täyteläinen ja samettisen pehmeä. Hapot tuovat ryhtiä hedelmäisyyteen ja tanniinit ovat pyöristyneet. Mineraalisuus tuo elegantin silauksen suutuntumaan. Pitkä hedelmäisen mausteinen jälkimaku. Kokonaisuus on tyylikkään harmoninen.

Habla No. 18 on tilan top-viini, mikä on valmistettu luomuperiaatteilla viljellyistä Syrah -rypäleistä ja jota on kypsytetty 12 kk uudessa ranskalaisessa tammessa. Numerot vaihtuvat vuosikerran muuttuessa ja numeroinnilla haetaan yhtymäkohtia hajuvesien maailmasta. Habla haluaa olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa. Habla N°18 -viinin kapselissa on seuraavat aromit: orvokki (violeta), mustaherukka (cassis), karhunvatukka (zarzamora) ja timjami (tomillo).

Habla on nostanut Extremaduran arvotuksen uusiin korkeuksiin. Tilan nimi, Bodegas Habla, on lainattu renesanssimestari Michelangelon lausahduksesta, joka tarinan mukaan Mooses-patsasta viimeistellessään sanoi patsaalle “puhu” (=habla espanjaksi).

35.91

Tuottaja

BODEGAS HABLA

Alkuperämaa

Espanja

Alue

Vino de la Tierra de Extremadura

Rypäle

Syrah

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

2

Hapot

5

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Lammas, Naudan liha

Ruokasuositukset

Habla N°18 on tyylikäs ruokaviini.  Erityisen hyvin se sopii punaiselle lihalle (nauta, lammas, suurriista) eri tavoin valmistettuna, unohtamatta pataruokia. Viinin makumaailma ja rakenne istuvat erityisen hyvin Välimeren alueen keittiön herkkujen kanssa, mukaan lukien kypsennetyt kasvikset, yrtit ja sienet. Juustotarjottimelta erityisesti kypsytetyille juustoille. Tunnelmallisiin hetkiin myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses -veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävännäköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon sanotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenään.

Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan esimerkiksi nyansseja muodista ja numeroitujen top -viinien nimillä, esimerkiksi Nº2, Nº3, jne haetaan referenssejä hajuvesien maailmasta. Vuosittaiset gaalat ovat säkenöiviä ja viimeiseen yksityiskohtaan asti hiottuja, ja niitä tähdittävät maailman luokan kuuluisuudet. Habla haluaa kuitenkin olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa.

Lähellä Portugalin rajaa sijaitsevassa Extremaduran Trujillossa kreikkalaiset viljelivät viiniä 2500 vuotta sitten. Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin ja viljelee tänä päivänä rypäleitä yli 200 hehtaarin alalla. Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity. Oman maansa ”hedelmien” lisäksi Habla valmistaa tänä päivänä Côtes de Provencen roseeviiniä, joka tunnetaan nimellä Rita, ja hakee inspiraationsa 1940-luvun Hollywoodista. Ympyrä sulkeutuu Moisés (suomeksi Mooses) -nimiseen blanc de blancs -samppanjaan, minkä avulla palataan taustalla olevaan täydellisyyden tavoitteluun ja myyttien maailmaan. Joskin kerran kyse on Hablasta, saamme varmasti lähivuosina kuulla uusista kujeista glamour -viinien maailmasta.

Bodegas Habla palkittiin huhtikuussa 2021 arvostetussa London Wine Competition -kilpailussa huikeallaWinery of the Year 2021 eli Vuoden Viinitila-palkinnolla!

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.