GRANBAZÁN ETIQUETA VERDE ALBARIÑO

Ulkonäöltään viini on hennon oljenkeltainen vihertävin häivähdyksin. Sen tuoksua siivittävät kypsä sitrus, kukkaiset aromit, yrtit, meren suola sekä mineraaliset elementit. Suussa viini on kuiva, keskitäyteläinen ja pehmeän hedelmäinen. Tuntuvat, tasapainoiset hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja mineraalisuus tuo niin ikään eleganttia ryhdikkyyttä viiniin. Kokonaisuus on kauniin harmoninen yhdistelmä pehmeää, maukasta hedelmäisyyttä, mineraalisuutta ja hapokkuutta. Jälkimaku on melko pitkä, hieman suolainen ja glyseriininen eli se nostaa veden kielelle.

Granbazán Etiqueta Verde Albariño on klassinen Valle del Salnésin Albariño, jossa yhdistyvät puhdas hedelmä, meren suola, tyylikäs mineraalisuus ja tuntuva, tasapainoinen hapokkuus. Viiniä on kypsytetty lyhyen aikaa (keskimäärin 3 kk) sakkansa päällä, jotta siihen saadaan hieman enemmän rakennetta säilyttäen kuitenkin viinin terävähappoinen rakenne. Verde tarkoittaa espanjaksi ”vihreää” ja se kuvastaa rypäleiden väriä, kun ne poimitaan viiniä varten. Valle de Salnésissa, reilun 1 km:n päässä merestä sijaitsevilla graniittipohjaisilla tarhoilla ei käytetä kasvimyrkkyjä eikä kemiallisia torjunta-aineita. Perheomisteinen Bodegas Granbazán on Rías Baixasin pioneereja ja se on mm. valmistanut alueen ensimmäisen sakkakypsytetyn Albariñon sekä ensimmäisen ranskalaisessa tammessa kypsytetyn Albariñon.

19.99

Tuottaja

BODEGAS GRANBAZAN

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Rias Baixas

Rypäle

Albarino

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

0,8

Hapot

6,7

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Synteettinen korkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Simpukat ja osterit, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Granbazán Etiqueta Verde on kuin tehty kalaruoille ja äyriäisille. Aivan erityisen hyvin se sopii vähärasvaisille kaloille, simpukoille, ravuille sekä mustekalalle. Myös tapakset, joissa on edellä mainittuja raaka-aineita sopivat viinin makumaailmaan, unohtamatta sushia. Viinin hapokkuus sopii hyvin leikkaamaan esimerkiksi friteerattujen äyriäisten tai kalan rasvaisuutta sekä kermaisia kastikkeita. Niin ikään viinin kanssa maistuvat monipuolisesti tuoreet tai kypsennetyt kasvikset.

Tuottajan tarina

Bodegas Granbazánin viinejä löytyy miltei mistä tahansa arvonsa tuntevasta ravintolasta Espanjasta ja sen viinit ovat jo vuosia nauttineet arvostusta kansainvälisillä kentillä. Vuonna 1981 perustettu bodega oli vuoden 2017 syksyyn asti Oteron perheen käsissä, jolloin se siirtyi Riojassa päämajaansa pitävän, perheomisteisen Bodegas Baigorrin omistukseen. Bodegas Granbazánin tilukset ja tarhat sijaitsevat Rías Baixasin sydämessä, Valle del Salnésissa, missä on koko alueen viilein ilmasto.

Viinitarhat olivat ensimmäisten joukossa Salnésin laaksossa ja ne istutettiin tieteelliseltä pohjalta. Laakson ilmasto-olosuhteet, kuten Rías Baixasissa yleensäkin, ovat hyvin vaativat. Viiniköynnökset istutettiin pergola -tyylisesti, jotta lehvästö suojelee rypäleitä sateilta. Vuotuinen sademäärä alueella on jopa yli 1500 mm ja kosteus tuo mukanaan sienitauteja, jotka ovat suurin uhka rypäleille. Bodegalla on yhteensä 17 hehtaaria omia viinitarhoja ja niiden lisäksi sillä on pitkäaikaisia sopimuksia pienten paikallisten viljelijöiden kanssa Valle de Salnésissa. Maaperä alueella on graniittia.

Bodegas Granbazán oli mukana perustamassa DO Rías Baixasia ja vaikka bodega on suhteellisen nuori, se on ehtinyt tehdä paljon töitä ja toimia pioneerina DO -alueella. Se on muun muassa kehittänyt kylmämaseraatiota ja valmistanut alueen sekä ensimmäisen sakkakypsytetyn että ensimmäisen ranskalaisessa tammessa kypsytetyn Albariñon Rías Baixasissa.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.