ENATE MERLOT – MERLOT

Viini on ulkonäöltään keskisyvä, kirsikanpunainen. Tyylikäs bouquet, missä yhdistyvät kypsät tummat marjat, kirsikka, pähkinäisyys sekä lääkemäiset ja paahteiset elementit. Suussa viini on täyteläinen, lihaisa ja kompleksi. Tuntuvat tanniinit ovat tasapainossa kypsän tummamarjaisuuden ja paahteisen balsamisten elementtien kanssa. Tasapainoiset hapot ja hento mineraalisuus. Viipyvä jälkimaku. Tyylikkään tasapainoinen kokonaisuus.

Enate sijaitsee Somontanossa, Pyreneiden vuoriston helmassa, missä mannerilmasto yhdistettynä korkeaan ilmanalaan (n. 550 m merenpinnasta) antaa viinille korkean luonnollisen hapokkuuden. Viini käy alkoholi- ja malolaktisen käymisen ranskalaisessa tammessa, missä kypsytys jatkuu 13 kk ajan. Merlot-Merlot’ssa etiketin taideteoksen takana on Frederic Amat -niminen espanjalainen taidemaalari.

39.95

Tuottaja

ENATE

Alkuperämaa

Espanja

Alue

DO Somontano

Rypäle

Merlot

Vuosikerta

2015

Jäännössokeri

3

Hapot

7

Alkoholi %

15,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Naudan liha, Pataruoka, Riista

Ruokasuositukset

Enate Merlot – Merlot on upea ruokaviini, mikä maistuu erityisen hyvin suurriistan, lampaan ja naudan lihan kanssa pannulla tai padassa valmistettuna.
Sienet ja yrtit tukevat viinin aromimaailmaa. Tunnelmallisiin hetkiin myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Bodegas Enate perustettiin Salas Bajas -nimiseen kylään Huescan provinssiin vuonna 1992. Viinit kuuluvat DO Somontano -laatuluokituksen alle, minkä perustamisvuosi on 1984. Somontano tarkoittaa suoraan suomennettuna ”vuoren alla”. Se sijaitseekin Pyreneiden vuoriston helmassa, korkealla tasangolla (noin 550–600 metriä merenpinnasta).

Tila halusi alusta lähtien yhdistää viinin ja taiteen. Niinpä jokainen Enaten pullo on nykytaiteen ”veistos”. Etiketeissä voi ihailla taiteilijoiden kuten Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, José Beulas ja Salvador Victoria teoksia. Itse teokset luonnollisissa mitoissaan löytyvät Enaten bodegasta eli Enate on sekä viinitila että taidemuseo, jossa voi tutustua yli 100 taiteilijan töihin.

Enatella on yhteensä 400 hehtaaria omia viinitarhoja Enate-, Barbastro- ja Salas Bajas -nimisissä laaksoissa. Maaperä on pääosin savensekaista hiekkaa, mikä läpäisee hyvin vettä. Tilan ultramodernin bodegan suunnitteli kuuluisa madridilainen arkkitehti Jesús Manzanares.

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Alueella vaikuttaa mannerilmasto, mikä tarkoittaa Somontanon tapauksessa kylmiä, lumisia talvia ja kuumia kesiä. Vuorokauden väliset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisesti suuria. Viileät tuulet pehmentävät lämpötiloja, minkä ansiosta rypäleet kypsyvät hitaasti ja viineissä on korkeampi luonnollinen hapokkuus kuin monilla muilla alueilla Espanjassa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.