CHÂTEAU MAUCOIL CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE TRADITION MAGNUM

Viini on ulkonäöltään keskisyvä, rubiininpunainen. Sen upeassa bouquet’ssa voi aistia tummia kypsiä marjoja, tummaa kirsikkaa, miellyttävää mausteisuutta, hentoa mokkaa sekä yrttisyyttä. Suutuntuma on täyteläinen, samettisen pehmeä ja elegantin mausteinen. Tanniinit ovat tuntuvat ja tasapainoiset. Lisää ryhtiä viinille tuovat tuntuvat, tasapainoiset hapot. Viipyvä, mausteinen jälkimaku.

Tradition tarkoittaa “perinnettä” ja se on perinteisistä Châteauneuf-du-Papen rypäleistä valmistettu viini: Grenache 60 %, Syrah 15 %, Mourvèdre 15 % ja Cinsault 10 %.  Viiniä on kypsytetty 12 kk tammessa. Täyteläinen, kypsän tummamarjainen, mausteinen ja mokkainen viini. Château Maucoil’n juuret ulottuvat vuoteen 1624. Tänä päivänä tila on Bonnet’n perheen käsissä, jolle ympäristöystävällisyys ja luomu ovat lähellä sydäntä. Tila siirtyi luomuviljelyyn vuonna 2011 ja tämäkin magnum on luomusertifioitu. Viini on optimaalinen nautittavaksi heti ja sitä voi kellaroida optimaalisissa olosuhteissa ainakin 10 vuotta etiketin vuosikerrasta.

84.90

Tuottaja

CHATEAU MAUCOIL

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Chateauneuf-du-Pape

Rypäle

Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre, Syrah

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

2,3

Hapot

2,9

Alkoholi %

15,00 %

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen, Luomu

Ruokasuositukset

Gastronominen

Tarjoilu

Dekantoi

Ruokasuositukset

Tämä upea magnum -paavi on kuin tehty erilaisten runsaiden liharuokien kanssa yhdistettäväksi. Se maistuu niin naudan, härän, lampaan, karitsan kuin suurriistan kanssa. Maininnan arvoisena hirvipadat sekä kuorrutetut karitsankyljykset minttuhyytelöllä. Pienriistasta tämä punainen paavi sopii erityisen hyvin metsäkanalinnuille (metso ja teeri) sekä fasaanille. Viini tukee niin ikään yrttejä, valkosipulia ja tuhteja kastikkeita. Myös kypsille juustoille – ja takkatulen ääreen.

Tuottajan tarina

Rhônen sydämessä, Orangessa, kivenheiton päässä Châteauneuf-du-Papesta, sijaitsevan Château Maucoil’n historia ulottuu roomalaisten aikaan, jolloin keisari Julius Caesarin legioonalaiset muodostivat alueelle tukikohdan. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1624 Joseph de La Pise, Maucoil’n lordi ja Hollannin kuninkaallisen perheen arkistonhoitaja, peri tilan ja linnan. Siitä lähtien viininviljelystä tuli lähtemätön osa Château Maucoil’n historiaa.

Vuonna 1995 Arnaud’n perhe, jolla on pitkä historia Châteauneuf-du-Papen alueella, osti tilan. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2009, jolloin myös ympäristöystävällisyys otettiin yhdeksi päästrategiaksi. Nykyään Château Maucoil on Bénédicte ja Charles Bonnet’n käsissä.

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella. Rypäleitä viljellään perinteiseen tapaan ja luontoa kunnioittaen. Luomurekisteröinti saatiin vuonna 2014. Tilan viinit ovat saaneet paljon suitsutusta sekä Ranskassa että kansainvälisillä areenoilla.

Château Maucoil’n viinitarhat sijaitsevat luoteisosassa Châteauneuf-du-Papea, Rhône -joen vasemmalla rannalla. Maaperä tarhoilla on savensekaista kalkkia ja niissä on alueelle tyypillisiä pyöreitä kiviä.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.