CHÂTEAU DE RAOUSSET MORGON DOUBY

Viini on ulkonäöltään melko syvä, tumman rubiininpunainen. Tuoksukenttää siivittävät tummat kypsät kirsikat, mustikka ja karhunvatukka, mausteiset ja hennon orvokin sekä hiilen aromit. Suussa viini on täyteläisen lihaisa ja mehevä. Tammi on kauniisti integroitunut kypsän tummamarjaiseen ja mausteiseen suutuntumaan. Tuntuvat hapot ovat tasapainoiset ja tanniinirakenne on pyöristynyt. Eleganssia viiniin tuovat mineraaliset elementit. Pitkä, hiilisen lakritsainen jälkimaku.

Château de Raousset Morgon Douby on 100-prosenttinen Gamay (josta käytetään ranskaksi nimeä Gamay noir à jus blanc eli punainen Gamay vaalealla maltolla eli ”rypälelihalla”). Maaperä viinitarhoilla on monipuolista: savensekaista kalkkia, liuskekiveä ja soramaata. Köynnökset kasvavat kaakkoon antavilla rinteillä. Kaikki rypäleet poimitaan käsin. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, jolloin terävät omenahapot muuttuvat pehmeiksi maitohapoiksi. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 12 kuukauden ajan ranskalaisessa tammessa. Viinillä on ranskalainen Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti.

Morgonilla on Beaujolais’n 10 kylän (cru) joukossa pitkä historia, nimittäin ensimmäiset kirjalliset merkinnät ovat jo vuodelta 957. Tänä päivänä Morgon on Beaujolais Cru -alueista merkittävin ainakin kokonsa puolesta, nimittäin se on suurin cru 1100 hehtaarin viinitarhoillaan. Maaperä on rautapitoista liuskekiveä, mikä antaa rypäleille omaleimaisen luonteen.

Morgonin viinejä luonnehditaan yleensä seuraavasti: viineissä on Beaujolais’lle tyypillinen hedelmäisyys ja Bourgognelle uskollinen charmi. Douby -sana viinin nimessä viittaa Morgonin Douby -nimiseen ala-alueeseen tai pikemminkin mikroilmastoon, joita alueella on luokiteltu yhteensä kuusi. Morgonin viinit kestävät hyvin kellarointia ja niitä verrataan usein Bourgognen viineihin, kuten yllä oleva sanontakin osoittaa.

Morgonin viinit edustavat myös perinteisesti Beaujolais’n maskuliinisempaa puolta. Feminiinisempään ulottuvuuteen voit tutustua tästä: Château de Raousset Fleurie Grille-Midi.

Château de Raousset on perustettu vuonna 1850 ja se on edelleen perheomistuksessa. Tilaan kuuluu yhteensä 65 hehtaaria, joista 35 hehtaaria on omistettu viininviljelylle.

Tämä laadukas Beaujolais Cru nostaa Beaujolais -kokemuksesi uusiin ulottuvuuksiin!

22.90

Kypsytys
Tuottaja

CHATEAU DE RAOUSSET

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Morgon (Beaujolais Cru)

Rypäle

Gamay

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

0,0

Hapot

3,8

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Juustot, Lammas, Riistalinnut, Sienet

Ruokasuositukset

Tämä tyylikkään rustiikki Morgon on erinomainen kumppani lampaalle ja naudalle sekä riistalinnuille. Liha voi olla laidasta laitaan valmistettua: grillattua, padassa haudutettua tai pannulla paistettua. Sen kanssa maistuvat myös runsaat kastikkeet.  Viinin makumaailmaan sopivat niin ikään kypsennetyt kasvikset, yrtit ja sienet. Juustoista erityisesti pehmeät juustot sopivat viinin kanssa nautittaviksi. Myös alueelle tyypilliset terriinit ovat omiaan viinin makumaailmaan.

Tuottajan tarina

Château de Raousset’n juuret ovat vuodessa 1850, jolloin kreivi Paul-Henry de Raousset meni naimisiin Victorine Félissentin kanssa. Victorinen isä, Léon Félissent oli lyonilainen silkintuottaja, joka rakennutti linnan Chiroubles’n kylään vuonna 1840. Vielä tänä päivänäkin Château de Raousset on saman perheen omistuksessa. Tilaa vetävät Corinne de Lassagne, Charles Eric de la Chapelle ja Véronique Peillon. Linnamainen viinitila sijaitsee siis Chiroubles’n kylässä, Morgonin ja Fleurien kylien vieressä. Tilaan kuuluu yhteensä 65 hehtaaria, joista 35 hehtaaria on omistettu viininviljelylle.

Laadukas Beaujolais Cru on Château de Raousset’n keskiössä. Tila tuottaa Beaujolais’n alueella viiniä paitsi Morgonin kylästä, myös Chiroublessa ja Fleuriessä.  Pääosa köynnöksistä edustaa punaista Gamay -rypälettä (josta käytetään ranskaksi nimeä Gamay noir à jus blanc eli punainen Gamay vaalealla maltolla eli ”rypälelihalla”). Tila viljelee myös pieniä määriä Chardonnayta, josta valmistetaan Beaujolais Villages Blanc -valkoviiniä.

Château de Raousset’n tarhat on Haute Valeur Environmentalle -sertifioituja. Tämä Ranskassa virallinen ympäristösertifikaatti kertoo ympäristön ja biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden arvostamisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä ja viinin valmistuksesta. Ranskan maatalousministeriössä lanseerattiin Haute Valeur Environmentalle -sertifioinnit vuonna 2012 ja kunnianhimoisena tavoitteena on, että kaikki Ranskan viljelymaa olisi sertifioitu vuoteen 2025 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.