CHÂTEAU DE RAOUSSET FLEURIE GRILLE-MIDI

Viini on ulkonäöltään melko syvä, karmiininpunainen. Siinä tuoksuvat kypsät kirsikat, vadelma ja mansikka sekä hento mausteisuus ja orvokki.  Suussa viini on keskitäyteläinen ja pehmeän hedelmäinen. Maun aromeissa tulevat erityisesti esille mansikka ja vadelma sekä hento mausteisuus ja kukkaiset elementit. Tasapainoiset hapot ja pyöristyneet tanniinit ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa. Melko pitkä jälkimaku. Kokonaisuus on hienostuneen vivahteikas.

Château de Raousset Fleurie Grille-Midi on 100-prosenttinen Gamay (josta käytetään ranskaksi nimeä Gamay noir à jus blanc eli punainen Gamay vaalealla maltolla eli ”rypälelihalla”). Maaperä viinitarhoilla on graniittia ja hiekkaa. Köynnökset kasvavat kaakkoon ja etelään antavilla rinteillä. Kaikki rypäleet poimitaan käsin. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, jolloin terävät omenahapot muuttuvat pehmeiksi maitohapoiksi. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 12 kuukauden ajan jo aiemmin käytyössä olleissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinillä on ranskalainen Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti.

Fleurie on yksi kymmenestä Beaujolais’n kylästä (ranskaksi Cru). Sen pohjoispuolella sijaitsee Moulin-à-Vent, etelässä Morgon ja lännessä Chiroubles.  Fleurie on yksi tunnetuimmista Beaujolais’n kylistä ja sen viinejä kuvataan usein Beaujolais’n feminiinisemmiksi viineiksi . Fleurien viinit ovatkin hedelmäisen vivahteikkaita ja hienostuneen herkkiä.  Maskuliinisempaan Beaujolais Cru -viiniin voit tutustua tästä: Château de Raousset Morgon Douby.

Grille-Midi on yksi Fleurien kymmenestä ala-alueesta, jotka tunnetaan ranskaksi nimellä climat. Nämä ala-alueet edustavat erilaisia mikroilmastoja erilaisine maaperineen.

Fleurie -sanan voisi ajatella tulevan ranskan sanasta kukka, fleur. Tarinan mukaan alue sai nimensä Rooman legioonalaisesta nimeltään Florus, joka asettui asumaan yhdelle Fleurien kukkuloista, joiden rinteillä viljeltiin viiniköynnöksiä.

Château de Raousset on perustettu vuonna 1850 ja se on edelleen perheomistuksessa. Tilaan kuuluu yhteensä 65 hehtaaria, joista 35 hehtaaria on omistettu viininviljelylle.

23.89

Kypsytys
Tuottaja

CHATEAU DE RAOUSSET

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Fleurie (Beaujolais Cru)

Rypäle

Gamay

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

0,0

Hapot

4,1

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Kana, kalkkuna, Mausteiset ja lihaisat makkarat, Porsaan liha

Ruokasuositukset

Tämä vivahteikas ja hienostunut Fleurie sopii erityisen hyvin vaalealle lihalle (kana ja kalkkuna; molemmat myös täytettyinä) possulle sekä mausteisille makkaroille. Se maistuu myös lampaan kanssa, niin grillissä, pannulla kuin padassa valmistettuna. Kokeilemisen arvoinen on myös lohi tai muu rasvainen kala. Tällöin viini kannattaa jäähdyttää ennen tarjoilua. Viinin makumaailmaan sopivat myös kypsennetyt kasvikset, yrtit ja sienet. Juustoista erityisesti pehmeät lehmänmaidosta valmistetut juustot sopivat viinin kanssa nautittaviksi.

Tuottajan tarina

Château de Raousset’n juuret ovat vuodessa 1850, jolloin kreivi Paul-Henry de Raousset meni naimisiin Victorine Félissentin kanssa. Victorinen isä, Léon Félissent oli lyonilainen silkintuottaja, joka rakennutti linnan Chiroubles’n kylään vuonna 1840. Vielä tänä päivänäkin Château de Raousset on saman perheen omistuksessa. Tilaa vetävät Corinne de Lassagne, Charles Eric de la Chapelle ja Véronique Peillon. Linnamainen viinitila sijaitsee siis Chiroubles’n kylässä, Morgonin ja Fleurien kylien vieressä. Tilaan kuuluu yhteensä 65 hehtaaria, joista 35 hehtaaria on omistettu viininviljelylle.

Laadukas Beaujolais Cru on Château de Raousset’n keskiössä. Tila tuottaa Beaujolais’n alueella viiniä paitsi Morgonin kylästä, myös Chiroublessa ja Fleuriessä.  Pääosa köynnöksistä edustaa punaista Gamay -rypälettä (josta käytetään ranskaksi nimeä Gamay noir à jus blanc eli punainen Gamay vaalealla maltolla eli ”rypälelihalla”). Tila viljelee myös pieniä määriä Chardonnayta, josta valmistetaan Beaujolais Villages Blanc -valkoviiniä.

Château de Raousset’n tarhat on Haute Valeur Environmentalle -sertifioituja. Tämä Ranskassa virallinen ympäristösertifikaatti kertoo ympäristön ja biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden arvostamisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä ja viinin valmistuksesta. Ranskan maatalousministeriössä lanseerattiin Haute Valeur Environmentalle -sertifioinnit vuonna 2012 ja kunnianhimoisena tavoitteena on, että kaikki Ranskan viljelymaa olisi sertifioitu vuoteen 2025 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.