CHAMPAGNE PALMER NECTAR RÉSERVE DEMI-SEC

Palmerin ”nektari” on ulkonäöltään kirkas, hennon kullankeltainen varustettuna pienin, hienostunein kuplin. Samppanjan tuoksukenttä muodostuu päärynän, persikan ja aprikoosin aromeista yhdistettynä hentoon paahteisuuteen ja miellyttävän kukkaisiin aromeihin. Runsaan hedelmäinen suutuntuma on puolimakea. Siinä voi aistia kypsää omenaa, päärynää ja hentoa sitruunaa. Raikkaat hapot tasapainottavat hedelmäisyyttä. Jälkimaku on viipyvä, ja siinä on aprikoosia, mitä tuntuvat hapot ja sitruksen aromit tasapainottavat.

Nectar Réserve valmistetaan samppanjan kolmesta päärypäleestä: Chardonnay (45 %), Pinot Noir (35 %) ja Meunier (20 %). Sen valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta.

Samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä (sur lie) 36 kuukauden ajan. Nectar on puolimakea samppanja, jossa on jäännössokeria noin 36 g / l.

59.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Kypsytys

36 kk sur lie

Jäännössokeri

36,6

Hapot

4,3

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Ruokasuositukset

Jälkiruoka, Tapas ja antipasti

Ruokasuositukset

Puolimakea Nectar Réserve sopii makean ystäville aperitiiviksi ja juhlamaljaksi. Sen kanssa maistuvat pienet suupalat, niin suolaiset kuin makeat. Aivan erityisen hyvin samppanja sopii hanhenmaksalle ja jälkiruoille kuten hedelmäpiiraat ja -leivonnaiset, marengit, kanapeet, jne. Myös pehmeille, brie-tyylisille juustoille, joille saa miellyttävän ”sillan” esimerkiksi persikka- tai aprikoosihillon avulla.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Pitkät kypsytysajat

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista.  Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.

Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.