CHAMPAGNE PALMER BRUT VINTAGE MAGNUM

Vintage 2008 on ulkonäöltään kirkas, vaalean kullankeltainen. Tyylikkään hedelmäinen tuoksu muodostuu kypsän sitruksen aromeista, hennosta hunajaisuudesta, pähkinästä ja briossista. Kuiva suutuntuma on elegantin hedelmäinen ja sitä tasapainottavat ryhdikkäät, raikkaat hapot sekä mineraaliset elementit. Makupaletissa ovat harmonisesti käsikädessä kypsän sitruksen aromit, hienosti integroitunut paahtoleipämäisyys sekä tasapainoisen raikas hapokkuus.

Champagne Palmer Brut Vintage valmistetaan vain parhaina vuosina. Vuosikertasamppanjan tulee ilmentää paitsi kyseisen vuoden ilmastollisia olosuhteita myös talon tyyliä. Se on sekoite Grand ja Premier Cru -tarhojen rypäleitä Montagne de Reimsista. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Vintage -samppanjan Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Vuosikerta Magnum -samppanjaa kypsytetään sakkansa päällä vähintään 12 vuotta. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Näin ollen vuosikertasamppanjoissa Magnum on aina vanhempi kuin 0.75 litran “half magnum”. Vuosi 2008 on yksi vuosikymmenen parhaista vuosikerroista ja Palmer Vintage 2008 (0.75 l) rankattiin muutamia vuosia sitten parhaaksi vuosikertasamppanjaksi (mm. Fine Champagne Magazine). Odotusarvo Vintage Magnum 2008:lle on siis suuri.

168.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Pinot Noir

Vuosikerta

2008

Jäännössokeri

1,0

Hapot

5,2

Alkoholi %

12,00 %

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Juhlapöytään, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Palmerin vuosikerta Magnum sopii erinomaisesti juhlamaljaksi ja ylellisiin hetkiin sekä monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Erityisen maininnan saavat vaalea liha ja fois gras. Myös tryffeliä sisältävät annokset sekä esimerkiksi sienirisotto sopivat erityisen hyvin tämän vuosikertasamppanjan makumaailmaan. Rakenteensa puolesta samppanja kestää myös kermaiset kastikkeet. Juustolautaselta maistuvat erityisen hyvin pehmeät ja puolikovat lehmänmaitojuustot sekä pehmeät lampaanmaitojuustot (poislukien roquefort).

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa joulukuussa 2020. Palmerin Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa. Lisäksi samainen Magnum -samppanja valittiin parhaaksi Magnum -samppanjaksi. Palmerin Blanc de Blancs Magnum puolestaan valittiin toista kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.