CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE NABUCHODONOSOR

Samppanja on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Uskomattoman moniulotteisesta, tyylikkään runsaasta bouquet’sta löytyy monia eri aromikerroksia muun muassa kypsän hedelmäisiä, paahteisuuden eri tasoja elegantista briossista syvään kahvimokkaan, mineraalisia ja sienimäisiä Suutuntuma on kuiva ja runsaan hedelmäinen. Runsasta ja eleganttia suutuntumaa siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus on uskomattoman tyylikäs ja raikas.

15-litrainen Nebukadnessar on Palmerin suurin pullokoko. Se on on sekoite Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleitä Montagne de Reimsin Grand ja Premier Cru -tarhoilta. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Erityisesti Chardonnay -rypäleet luovat oman leimansa Palmerin runsaan hedelmäiselle, herkän mineraaliselle ja kauniin kermaiselle tyylille. Nebukadnessaria kypsytetään sakkansa päällä vähintään 15 vuotta. Talo ei tingi laadusta eli Nebukadnessarit valmistetaan samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa ja tanssitetaan käsin. Erittäin rajallinen saatavuus!

2,400.00

Kypsytys
Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

9

Hapot

6,8

Alkoholi %

12,00 %

Koko

15 L

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Juhlapöytään

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Nebukadnessar on eksklusiivinen, harvoin saatavilla oleva samppanja aivan erityisiin hetkiin. Se on näyttävä juhlamalja esimerkiksi häihin tai pyöreitä vuosia juhlittaessa. Nebukadnessarissahan on samppanjaa peräti kahdenkymmenen 0.75 litran pullon verran! Paitsi juhlamaljaksi, Nebukadnessarista voi nauttia läpi juhla-aterian. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paitsi pullon avaaminen, myös sen tarjoilu vaatii taitoa ja apuvälineitä.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.