CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE MATHUSALEM

Palmerin Mathusalem on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Moniulotteisesta bouquet’sta löytyy kypsän hedelmäisten aromien lisäksi kuivattuja hedelmiä, paahteisuutta, briossia ja kahvimokkaa. Kuiva suutuntuma on runsaan hedelmäinen ja sitä siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot sekä mineraaliset elementit. Kokonaisuus on tyylikäs ja monivivahteinen.

Palmerin Mathusalem (6 litraa) on on sekoite Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleitä Montagne de Reimsin Grand ja Premier Cru -tarhoilta. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Erityisesti Chardonnay -rypäleet luovat oman leimansa Palmerin runsaan hedelmäiselle, herkän mineraaliselle ja kauniin kermaiselle tyylille. Mathusalemia kypsytetään sakkansa päällä vähintään 10 vuotta. Talo ei tingi laadusta eli Mathusalemit valmistetaan samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa ja tanssitetaan käsin. Erittäin rajallinen saatavuus, mihin kannattaa tarttua kiinni, kun tuotetta on saatavilla.

779.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Jäännössokeri

9

Hapot

6,8

Koko

6 L

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Juhlapöytään

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Mathusalem on eksklusiivinen, erittäinen rajallisen saatavuuden samppanja erityisiä, juhlallisia hetkiä varten. Se on näyttävä juhlamalja, kun on isommat juhlat kyseessä tai useampia janoisia sankareita paikan päällä. Mathusalemissahan on samppanjaa peräti kahdeksan 0.75 litran pullon verran! Moniulotteisen aromimaailmansa ja runsaan, tasapainoisen hapokkuutensa ansiosta Mathusalem sopii juhlapöytään läpi aterian nautittavaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paitsi pullon avaaminen, myös sen tarjoilu vaatii taitoa.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.