CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE MAGNUM

Palmerin Brut Réserve Magnum – samppanja on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Tyylikkään hedelmäisestä tuoksusta löytyy kypsän omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta ja hentoa mokkaa. Suutuntuma on kuiva ja runsaan hedelmäinen. Runsasta ja eleganttia suutuntumaa ryhdittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus on tyylikäs.

Palmerin vakiosamppanja magnum -koossa on pääosin Montagne de Reimsin 1er- ja Grand Cru -tarhojen Chardonnayta (50-55 %) ja Pinot Noiria (35-40 %) sekä Meunieria (10-15 %), ja sitä on kypsytetty sakkansa päällä vähintään 6 vuotta. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Samppanjan valmistuksessa käytettävien reserve -viinien osuus on noin 30-35 %. Reserve -viineillä tarkoitetaan parhaina vuosina varastoituja, laadukkaita viinejä, joiden avulla samppanjan laatu pystytään pitämään tasaisena satovuosien vaihteluista huolimatta. Brut Réserve Magnumin tyyli on runsaan hedelmäinen, miellyttävän paahteinen ja kermainen sekä tasapainoisen hapokas. Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (world champion) sekä parhaaksi Magnum samppanjaksi (Best in Class) Champagne & Sparkling Wine World Championships -kilpailussa 12/2020. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottejien joukossa.

120.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Jäännössokeri

9

Hapot

6,8

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Juhlapöytään

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Non-Vintage Magnum -samppanja sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin läpi aterian nautittavaksi. Tyylikkään paahteisen ja hennon kermaisen sekä mineraalisen luonteensa ansiosta se maistuu monipuolisesti erilaisten ruokapöydän herkkujen kanssa. Erityisen hyvin se maistuu vaalean lihan, kalojen (sekä rasvainen että vähärasvainen) ja kampasimpukoiden kanssa nautittuna. Niin ikään samppanjan seuraan sopivat kermaiset kastikkeet ja keitot sekä pehmeät, lehmänmaidosta valmistetut juustot.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Pitkät kypsytysajat

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista.  Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.

Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.