Champagne Palmerin Jeroboam on eksklusiivinen samppanja erityisiin hetkiin. Se on näyttävä juhlamalja, kun on isommat juhlat kyseessä tai useampia janoisia sankareita paikan päällä. Jeroboamissahan on samppanjaa neljä 0.75 litran pullon verran! Paitsi juhlamaljaksi, Jeroboam sopii läpi juhla-aterian nautittavaksi.
CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE JEROBOAM
Samppanja on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Tuoksussa voi aistia kypsää hedelmäisyyttä, kuivatettuja hedelmiä, paahteisia aromeja sekä hentoa mokkaa. Suutuntuma on kuiva ja runsaan hedelmäinen. Runsasta ja eleganttia suutuntumaa siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus on elegantti.
Palmerin Jeroboam (3 litraa) on sekoite Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleitä Montagne de Reimsin Grand ja Premier Cru -tarhoilta. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Erityisesti Chardonnay -rypäleet luovat oman leimansa Palmerin runsaan hedelmäiselle, herkän mineraaliselle ja kauniin kermaiselle tyylille. Jeroboamia kypsytetään sakkansa päällä vähintään 10 vuotta. Talo ei tingi laadusta eli Jeroboamit valmistetaan samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa ja tanssitetaan käsin. Rajallinen saatavuus!
299.00€
Kypsytys | |
---|---|
Tuottaja | CHAMPAGNE PALMER |
Alkuperämaa | Ranska |
Alue | AOC Champagne |
Rypäle | Chardonnay, Meunier, Pinot Noir |
Vuosikerta | NV |
Jäännössokeri | 9 |
Hapot | 6,8 |
Alkoholi % | 12,00 % |
Koko | 3000 mL |
Pullokoko | Iso |
Suljenta | Luonnonkorkki |
Vihreät & Eettiset | Vegaaninen |
Ruokasuositukset | Juhlapöytään |
Ruokasuositukset
Tuottajan tarina
La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.
Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.
Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.
Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.
Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.