CHAMPAGNE PALMER BRUT RÉSERVE JEROBOAM

Samppanja on ulkonäöltään vaalean kullankeltainen ja siinä on runsaasti pieniä kuplia. Tuoksussa voi aistia kypsää hedelmäisyyttä, kuivatettuja hedelmiä, paahteisia aromeja sekä hentoa mokkaa. Suutuntuma on kuiva ja runsaan hedelmäinen. Runsasta ja eleganttia suutuntumaa siivittävät raikkaat, tasapainoiset hapot ja mineraaliset elementit. Kokonaisuus on elegantti.

Palmerin Jeroboam (3 litraa) on sekoite Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleitä Montagne de Reimsin Grand ja Premier Cru -tarhoilta. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, Montage de Reimsista, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen, ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen. Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta. Erityisesti Chardonnay -rypäleet luovat oman leimansa Palmerin runsaan hedelmäiselle, herkän mineraaliselle ja kauniin kermaiselle tyylille. Jeroboamia kypsytetään sakkansa päällä vähintään 10 vuotta. Talo ei tingi laadusta eli Jeroboamit valmistetaan samppanjamenetelmällä varsinaisessa myyntipullossa ja tanssitetaan käsin. Rajallinen saatavuus!

320.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Meunier, Pinot Noir

Jäännössokeri

9

Hapot

6,8

Koko

3000 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Juhlapöytään

Ruokasuositukset

Champagne Palmerin Jeroboam on eksklusiivinen samppanja erityisiin hetkiin. Se on näyttävä juhlamalja, kun on isommat juhlat kyseessä tai useampia janoisia sankareita paikan päällä. Jeroboamissahan on samppanjaa neljä 0.75 litran pullon verran! Paitsi juhlamaljaksi, Jeroboam sopii läpi juhla-aterian nautittavaksi.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru -viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Pitkät kypsytysajat

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista.  Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys nostettiin Champagne Palmerin strategisiin arvoihin vuonna 2015, mistä lähtien talo on tehnyt töitä näiden tärkeiden arvojen eteen. Palmerin vuonna 2018 rakennettu uusi viinimö vastaa korkealle asetettuja ympäristöstandardeja. Vuonna 2020 talo alkoi kasvattaa mehiläisiä biodiversiteetin lisäämiseksi. Vuonna 2023 Palmerin431 hehtaarista jo 83 % oli sertifioitu Haute Valeur Environmentalle eli HVE -ympäristösertifikaatilla. Viticulture Durable en Champagne eli VDC -sertifikaatti täydentää omalta osaltaan kestävän kehityksen HVE -sertifikaattia.

Näiden sertifikaattien lisäksi Palmerilla on mukana muun muassa Responsibility Europe -yhteiskuntavastuuohjelmassa ja se on saanut ISO14001 -sertifikaatin. Talo voi ylpeästi kutsua itseään ranskalaisittain Société à Mission eli kestävän kehityksen tiellä.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat pääosin Grand Cru- ja Premier Cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 429 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 431 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.