CHAMPAGNE PALMER BLANC DE BLANCS BRUT MAGNUM

Palmer Blanc de Blancs Magnum on ulkonäöltään hennon vaaleankeltainen, kultaisin häivähdyksin ja siinä on runsaasti, pyörremäisiä, pieniä kuplia. Upea bouquet muodostuu eksoottisista hedelmistä, paahtoleivän ja briossin aromeista sekä hennosta kermaisuudesta ja hennon kukkeista aromeista. Kuiva suutuntuma on leveän hedelmäinen, tyylikkään mineraalinen ja tasapainoisen hapokas. Samppanja on tyyliltään mineraalinen, trooppisen hedelmäinen ja tyylikkään paahteinen kauniin kermaisella rakenteella.

Palmer Blanc de Blancs Magnum on multi-vintage -tyylinen, 100-prosenttinen Chardonnay, jota kypsytetään vähintään 10 vuotta sakkansa päällä. Palmerilaisittain tämä on noin puolet pitempi aika kuin 0.75 litran pulloissa. Rypäleet tulevat pääosin Montagne de Reimsistä, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Montagne de Reimsin rypäleet ovat peräisin arvostetuista Trépail’n ja Villers-Marmeryn kylistä, joten tyyli on hyvin erilainen kuin Côtes de Blancissa Blanc de Blancs -samppanjoissa: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen ja kermainen pikemmin kuin sitruksinen. Noin 15 % samppanjan rypäleistä on peräisin Côte de Sézannesta ja nämä rypäleet tuovat blendiin erityisesti hedelmäisyyttä. Palmerin Blanc de Blancs Magnum valittiin neljännen kerran peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2023.

169.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay

Jäännössokeri

8

Hapot

6,5

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Äyriäiset, Simpukat ja osterit, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Palmer Blanc de Blancs Magnum sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja läpi aterian nautittavaksi. Erityisesti se sopii merenelävien kanssa nautittavaksi ja tämä kategoria kattaa kaiken kalasta äyriäisiin, simpukoihin ja ostereihin. Kaloista erityisesti vaalealihaiset kalat sopivat tämän samppanjan makumaailmaan. Hapokkuutta leikkaamaan sopivat erinomaisesti myös kermaiset kastikkeet. Magnum on juhlava pullokoko ja sen seuraan sopivat myös juhlavat raaka-aineet kuten esimerkiksi hummeri ja kuningasrapu.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru – viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa marraskuussa 2022. Tuplapalkinto world champion -sarjassa tuli niin Blanc de Blancs Magnumille kuin Blanc de Noir Magnumille. Blanc de Blanc palkittiin kolmantena peräkkäisenä vuotena ”World Champion Classic Blanc de Blancs” -tittelillä ja Blanc de Noirs niin ikään ”World Champion Classic Blanc de Noirs” -tittelillä. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.