CHAMPAGNE PALMER AMAZONE BRUT

Amazone on ulkonäöltään melko syvä kullankeltainen. Tämän prestige -samppanjan upeassa, moniulotteisessa tuoksussa voi aistia muun muassa kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, sieniä, kahvia, mokkaa ja briossia. Suutuntuma on täyteläinen ja sekin monisäikeinen. Runsasta makujen palettia tasapainottaa tuntuva happorakenne, ja kokonaisuus onkin uskomattoman raikas ottaen huomioon, että vanhimmat blendit ovat lähes 20-vuotiaita! Pitkä, suuntäyttävä ja alati kehittyvä jälkimaku.

Amazone on Palmerin prestige- eli luksus- samppanja, joka on sekoite parhaista vuosikerroista. Sitä voidaan siis kuvailla multi-vintage -tyyliseksi samppanjaksi eli usean vuosikerran sekoitteeksi. Tällä hetkellä vuosikerrat ovat 2002, 2004, 2005, 2006 ja 2007. Näitä tarkkaan valittuja vuosikertoja on kypsytetty sakkansa päällä vähintään 10 vuotta. Amazone on sekoite Grand ja Premier Cru -tarhojen rypäleitä Montagne de Reimsista. Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilta, ja Pinot Noir -rypäleet ovat peräisin puolestaan Maillyn ja Verzenayn Grand Cru -palstoilta.

Amazone -nimi viittaa kahdella jalalla seisovaan hevoseen. Palmerin toimitusjohtaja, jonka aikana Amazonea alettiin valmistaa, oli innokas ravien ystävä, joten nimi on niitä peruja. Kuriositeettina mainittakoon, että Amazone tarkoittaa myös myyttistä naissoturia, joka leikkasi toisen rintansa voidakseen ampua paremmin jousella. Tänä päivänäkin Amazone tanssitetaan käsin. Amazonin elegantin lahjalaatikon on suunnitellut Alain Bonnefoit -niminen ranskalainen taiteilija. Champagne Palmerin tiloissa on jatkuvasti taidenäyttelyitä, joita talo on järjestänyt  Alain Bonnefoit’n johdolla jo 20 vuoden ajan.

125.00

Tuottaja

CHAMPAGNE PALMER

Alkuperämaa

Ranska

Alue

AOC Champagne

Rypäle

Chardonnay, Pinot Noir

Vuosikerta

NV

Jäännössokeri

9

Hapot

6,9

Alkoholi %

12,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Naudan liha, Sienet, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Amazone, Palmerin luksus -samppanja, on upea ruokasamppanja! Erityismaininnan saavat kaviaari ja hummerit, mutta ylipäänsä laadukkaat kala- ja äyriäistuotteet esimerkiksi yrtein, sienten ja tryffelin kera varustettuna sopivat samppanjan makumaailmaan. Myös punaiselle lihalle edellä mainituin lisukkein. Paitsi upea gastronominen samppanja, Amazone on myös erinomaisen hyvä meditaatiosamppanja laiturin nokkaan tai takkatulen ääreen.

Tuottajan tarina

La Maison de Champagne Palmer eli Palmerin samppanjatalo perustettiin seitsemän grand cru – viljelijän toimesta vuonna 1947 Avizessa. Nimivalinta sai aikaan kiivaan sanasodan Bordeux’n Château Palmerin ja samppanjatalon välille, mutta saatuaan maistiaiset samppanjaserkun laadusta, rauha laskeutui osapuolten välille. Vakaan kasvun jälkeen tuotanto- ja toimitilat siirrettiin Reimsin sydämeen vuonna 1959.

Champagne Palmerin vuotuinen tuotanto on yli 1 miljoonaa pulloa, jotka valmistetaan viiden enologin yhteistyönä. Palmer on erityisen tunnettu pitkistä kypsytysajoista, vanhoista vuosikerroista ja suurista pulloista. Talon tinkimättömän laadun filosofiaan kuuluu, että kaikki samppanjat pullokoosta riippumatta valmistetaan samppanjamenetelmällä ja varsinaisessa myyntipullossa.

Vuonna 2012 Palmer lähti samppanja-expertti Tom Stevensonin houkuttelemana ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin. Menestys arvostetuissa kilpailuissa, kuten International Wine Challenge, International Wine & Spirit Competition ja Champagne & Sparkling Wine World Championships, on ollut päätähuimaavaa. Lyhyessä ajassa Champagne Palmer on ajanut tiensä maailmankartalle ja samppanjan ystävien sydämeen.

Samppanjatalon takana on osuuskuntien kärkikastiin arvostettu osuuskunta, jonka jäsenet muodostuvat grand cru- ja premier cru- viljelijöistä. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 415 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskunnan vuotuinen tuotanto on yli 3 miljoonaa pulloa, joten Champagne Palmerilla ei ole huolen häivää laadun suhteen myynnin kasvaessa.

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC)  -kilpailussa joulukuussa 2020. Palmerin Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa. Lisäksi samainen Magnum -samppanja valittiin parhaaksi Magnum -samppanjaksi. Palmerin Blanc de Blancs Magnum puolestaan valittiin toista kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.