CAVE DE RIBEAUVILLÉ GIERSBERGER CRÉMANT D’ALSACE MAGNUM BRUT

Kuohuviini on väriltään vaaleankeltainen, elegantein pienin kuplin. Sen tuoksu on tyylikkään hedelmäinen omenan, kypsän nektariinin, limetin ja hennon vaaleakukkaisin aromein. Kuivaa, raikkaan hedelmäistä suutuntumaa siivittävät omenan sekä sitrushedelmien aromit. Raikkaan tasapainoinen happorakenne ja elegantti mineraalisuus tuovat tyyliä viinille. Jälkimaku on melko pitkä, miellyttävän omenainen sekä hennon kermainen.

Cave de Ribeauvillé on perustettu vuonna 1895 ja se on Ranskan vanhin osuuskunta. Se on yksi maan pienimmistä osuuskunnista ja yksi ensimmäisistä, jotka saivat arvostetun HVE -sertifikaatin. Cave de Ribeauvillén toiminta pohjautuu laatuun ja esimerkiksi kaikki rypäleet poimitaan käsin. Pinot Blanc (70 %) ja Auxerrois (30 %) -rypäleet kasvavat Ribeauvillén kylää ympäröivillä rinteillä geologisen siirroslinjan alueella, mikä tarjoaa geologisesti monipuolisen maaperän. Kypsytys sakan päällä vähintään 12 kuukautta.

40.66

Tuottaja

CAVE DE RIBEAUVILLÉ

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,00 %

Alkuperämaa

Ranska

Rypäle

Pinot Blanc, Auxerrois

Jäännössokeri

10,6

Hapot

5,6

Koko

1500 mL

Pullokoko

Iso

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Haute Valeur Environmentalle -ympäristösertifikaatti, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Fiilistelyyn, Juhlapöytään

Ruokasuositukset

Cave de Ribeauvillé Crémant d’Alsace Magnum on loistava aperitiivi ja juhlamalja tärkeisiin hetkiin. Tässä on kohdillaan siteerata Sir Winston Churchilliä: “A magnum is the perfect size for two gentlemen over lunch, especially if one isn’t drinking.”

Tämä tyylikäs Alsacen Magnum on ihanteellinen kumppani mereneläville kuten osterit ja kampasimpukat. Se sopii myös erilaisille kalaruoille aina alkuruoista pääruokiin ja vähärasvaisista rasvaisiin kaloihin. Viinin rakenne kestää kermaisia keittoja ja kastikkeita. Juustopuolelta suosittelemme pehmeitä lehmänmaitojuustoja, kuten Brie ja Camembert.

Tuottajan tarina

Cave de Ribeauvillé perustettiin vuonna 1895, mikä tekee siitä Ranskan vanhimman osuuskunnan. Osuuskunta sijaitsee nimeään kantavassa Ribeauvilléssä, mikä on yksi Alsacen vanhimmista keskiaikaisista kaupungeista. Kaupungissa on viljelty viiniä aina keskiajan alusta lähtien ja aikanaan ne olivat tärkeä tulonlähde alueen aatelisille. Ribeauvillé tunnetaan viinipiireissä erityisesti arvostetuista Grand Cru -tarhoistaan: Kirchberg de Ribeauvillé, Giersberg ja Osterberg.

Tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu yhteensä 41 viljelijää ja 245 hehtaaria viinitarhoja, joita viljellään kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti vuodesta 2004. Paitsi vanhin, Cave de Ribeauvillé on yksi Ranskan pienimmistä osuuskunnista ja yksi viidestä ensimmäisestä osuuskunnasta, jotka saivat arvostetun HVE -sertifikaatin (Haute Valeur Environmentalle).

Cave de Ribeauvillén viinitarhat ulottuvat 10 Grand Cru -tarhalle sekä lukuisiin erilaisiin mikroilmastoihin 5 kilometriä pohjoiseen ja 8 kilometriä etelään Ribeauvillén kunnasta. Rypäleet kasvavat Ribeauvillén kylää ympäröivillä rinteillä geologisen siirroslinjan alueella, mikä tarjoaa geologisesti monipuolisen maaperän.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.