CASAS DEL BOSQUE RESERVA SAUVIGNON BLANC

Viini on väriltään kuultavan vaaleankeltainen. Siinä on runsas aromaattinen tuoksu, jossa on sitrushedelmien aromeja, hienostunutta mustaherukanlehteä ja karviaisia. Kuiva suutuntuma on niin ikään runsaan hedelmäinen. Kokonaisuudessaan viini on mineraalinen, elegantti, yrttimäinen ja raikkaan hapokas.

Sauvignon Blanc on Casas del Bosquen kruununjalokivi ja tila tunnetaankin näistä Casablancan laakson viileän ilmaston viineistään parhaiten. Elegantti, runsaan hedelmäinen ja ryhdikkään hapokas kokonaisuus, joka palkitaan vuosittain sekä Chilessä että kansainvälisesti ja joka tunnetaan chileläisen Sauvignon Blancin referenssiviininä.

Köynnökset kasvavat erilaisissa maaperissä: mustalla savimaalla, hiekan sekaisella punaisella savimaalla ja graniittiperäisessä hiesussa). Maaperä yhdistettynä viileään ilmastoon ja vain 18 kilometrin päässä sijaitseva Tyyni valtameri luovat ihanteelliset, ainutkertaiset olosuhteet Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelylle. Tyynen valtameren johdosta yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat merkittäviä, joten rypäleiden aromeista tulee hyvin konsentroituneita.

Viinä kypsytetään noin 2 kuukautta sakkansa päällä.

Tilan nykyinen enologi, Alberto Guolo, työskentelee läheisesti Uudesta-Seelannista kotoisin olevan MW (master of wine), viinikonsultti Sam Harropin kanssa. Yhteys Uuteen-Seelantiin on ollut Casas del Bosquelle tärkeää jo perustamisestaan lähtien, sillä ilmasto Uuden-Seelannin Marlborough’n laaksossa on hyvin samankaltainen kuin Chilen Casablancassa.

13.24

Tuottaja

CASAS DEL BOSQUE

Alkuperämaa

Chile

Alue

DO Casablanca Valley

Rypäle

Sauvignon Blanc

Vuosikerta

2022

Jäännössokeri

1,7

Hapot

4,7

Alkoholi %

13,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Certified Sustainable Wine of Chile – kestävä kehitys, Pesticide residue free, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Tämä viileän ilmaston Sauvignon Blanc on paitsi erinomainen aperitiivi myös monipuolinen ruokaviini. Se maistuu erityisesti vähärasvaisen kalan (kotimaisista erityisesti hauki, ahven ja kuha), äyriäisten ja simpukoiden kanssa, unohtamatta cevicheä. Mukana saa olla  yrttejä kuten korianteria, basilikaa ja sitruunaruohoa. Myös raikkaat salaatit edellä mainituin lisukkein tai siipikarjalla varustettuna sopivat viinin makumaailmaan. Myös erilaiset vuohenjuustot ja chutney -tyyliset hillokkeet sopivat viinin kanssa nautittaviksi.

Tuottajan tarina

Casas del Bosquen ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä eteenpäin viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014. Viinitila ja sen 227 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Casablancan laakson viileimmässä osassa, jossa kasvatetaan Chilen parhaimpia viileän ilmaston lajikkeita. Näitä ovat muun muassa Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir ja ehkäpä yhtä uuden maailman parhainta veriosta Rhônen -tyyppisestä Syrah-viinistä. Uusia aluevaltauksia rypäleiden osalta ovat Malbec ja Riesling.

Casas del Bosquen filosofia pohjautuu jatkuvaan erinomaisuuden tavoitteluun. Huipputeknologia ja kome enologia takaavat laadukkaan viinin valmistuksen. Kaikki rypäleet poimitaan ja valikoidaan käsin. Edelläkävijyydestä ja laatutietoisuudesta kertoo myös tilan yhteydessä toimivan El Tanino -ravintolan valitseminen maailman 10 parhaimman viinitilaravintolan joukkoon. Lisäksi Casas del Bosque on valittu kaksi kertaa (2019 ja 2020) World’s 50 Best Vineyards -viinitilojen joukkoon.

Cúneon perheen omistama Casas del Bosque on saanut Certified Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin, mikä kertoo tilan panostuksesta kestävään kehitykseen. Tila on siirtymässä myös luomuviljelyyn lähitulevaisuudessa.

Sauvignon Blanc on Casas del Bosquen kruununjalokivi, josta se saa vuosittain tunnustusta. Lähes puolet tilan köynnöksistä ovat tätä alunperin Ranskan Bordeaux’n lajiketta. Reserva -tason viinien köynnökset kasvavat alavammalla maalla, hiekkaisessa maaperässä, jolloin niille kehittyy aromikkaampi tuosta. Hienoimmat ja elegantimmat viiniköynnökset kasvavat rinteillä karummassa maaperässä, jonka ansiosta viineistä saadaan vihreämpiä ja yrttisempiä.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.