CASAS DEL BOSQUE PEQUEÑAS PRODUCCIONES SAUVIGNON BLANC

Viini on ulkonäöltään kalpean vaaleankeltainen vihertävin häivähdyksin. Elegantti tuoksukenttä muodostuu kypsän sitruksen ja limen, trooppisten hedelmien, karviaisen, vaaleiden kukkien sekä mineraalisten elementtien yhdistelmästä. Kuiva suutuntuma on runsaan hedelmäinen, mineraalinen ja hennon kermamainen. Tuntuvat, tasapainoiset hapot ryhdittävät hedelmäisyyttä. Jälkimaku on hennon savuinen, mineraalinen ja aavistuksen suolainen.

Casas del Bosquen kruununjalokivi ja tila tunnetaankin näistä Casablancan laakson viileän ilmaston viineistään parhaiten. Pequeñas Producciones Sauvignon Blanc on elegantti, runsaan hedelmäinen ja ryhdikkään hapokas kokonaisuus, joka Viini on valittu useaan otteeseen Chilen parhaimmaksi Sauvignon Blanciksi. Rypäleet ovat peräisin La Trampa- ja Cantera -tarhoilta, Casablancan viileimmältä ja läntisimmältä alueelta. Maaperä viinitarhalla on ikivanhaa graniittia, jonka päällä on ohut kerros punaista savea. Viini on käynyt käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ja kypsynyt sakkansa päällä 6 viikkoa niin ikään tammessa. Viiniä valmistetaan vain parhaina vuosina.

35.98

Kypsytys
Tuottaja

CASAS DEL BOSQUE

Alkuperämaa

Chile

Alue

DO Casablanca Valley

Rypäle

Sauvignon Blanc

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

1

Hapot

5,5

Alkoholi %

13,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Certified Sustainable Wine of Chile – kestävä kehitys

Ruokasuositukset

Simpukat ja osterit, Vähärasvainen kala

Ruokasuositukset

Tämä viileän ilmaston elegantti Sauvignon Blanc maistuu erityisen hyvin kampasimpukoiden, äyriäisten ja vähärasvaisten kalaruokien kanssa. Raikkaan hapokkaana ja aromikkaana viininä sen voi yhdistää myös monipuolisesti erilaisten kasvisruokien kanssa, salaatit mukaan lukien. Myös klassikkoyhdistelmä vuohenjuusto sopii täydellisesti tämän viinin kanssa nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Casas del Bosquen ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä eteenpäin viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 and 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014. Viinitila ja sen 227 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Casablancan laakson viileimmässä osassa, jossa kasvatetaan Chilen parhaimpia viileän ilmaston lajikkeita. Näitä ovat muun muassa Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir ja ehkäpä yhtä uuden maailman parhainta veriosta Rhônen -tyyppisestä Syrah-viinistä. Uusia aluevaltauksia rypäleiden osalta ovat Malbec ja Riesling.

Casas del Bosquen filosofia pohjautuu jatkuvaan erinomaisuuden tavoitteluun. Huipputeknologia ja kome enologia takaavat laadukkaan viinin valmistuksen. Kaikki rypäleet poimitaan ja valikoidaan käsin. Edelläkävijyydestä ja laatutietoisuudesta kertoo myös tilan yhteydessä toimivan El Tanino -ravintolan valitseminen maailman 10 parhaimman viinitilaravintolan joukkoon. Lisäksi Casas del Bosque on valittu kaksi kertaa (2019 ja 2020) World’s 50 Best Vineyards -viinitilojen joukkoon.

Cúneon perheen omistama Casas del Bosque on saanut Certified Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin, mikä kertoo tilan panostuksesta kestävään kehitykseen.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.