CASAS DEL BOSQUE PEQUEÑAS PRODUCCIONES PINOT NOIR

Viini on väriltään kehittynyt, tiilenpunainen. Tyylikkässä bouquet’ssa yhdistyvät kirsikan ja tummien kypsien marjojen, tammen tuoman paahteisuuden sekä maitosuklaan aromit. Keskitäyteläinen suutuntuma koostuu kypsistä tummista marjoista ja paahteisista elementeistä. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa; tanniinit ovat pyöristyneet. Suutuntuma on yhdistelmä samettia ja silkkisyyttä. Pitkä, elegantti jälkimaku.

Casas del Bosque Pequeñas Producciones Pinot Noir on tyylikäs viileän ilmaston Pinot Noir, jonka rypäleet ovat peräisin Casablancan viileimmältä ja läntisimmältä alueelta, saviperäisestä graniittimaasta. Viiniä kypsytetään 18 kk ranskalaisessa tammessa (35 % uusia ja 65 % 2-3 kertaa käytössä olleita tynnyreitä). Sitä valmistetaan vain parhaina vuosina. Rajallinen saatavuus.

Cúneon perheen omistama tila on valittu jo neljä kertaa (2019- 2022) World’s 50 Best Vineyards -viinitilojen joukkoon.

35.98

Alkuperämaa

Chile

Alue

DO Casablanca Valley

Rypäle

Pinot Noir

Vuosikerta

2017

Hapot

5.4

Jäännössokeri

3,2

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Certified Sustainable Wine of Chile – kestävä kehitys

Ruokasuositukset

Lammas, Riistalinnut

Ruokasuositukset

Tämä viileän ilmaston huippu-Pinot Noir sopii erityisen hyvin ankan, riistalintujen, karitsan ja lampaan kanssa nautittavaksi. Tuottaja suosittelee annoksen kylkeen bechamel -kastiketta tai sienikastiketta. Juustoista se sopii erityisen hyvin pehmeiden lehmänmaitojuustojen kanssa.

Tuottajan tarina

Casas del Bosquen ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä eteenpäin viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 and 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014. Viinitila ja sen 227 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Casablancan laakson viileimmässä osassa, jossa kasvatetaan Chilen parhaimpia viileän ilmaston lajikkeita. Näitä ovat muun muassa Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir ja ehkäpä yhtä uuden maailman parhainta veriosta Rhônen -tyyppisestä Syrah-viinistä. Uusia aluevaltauksia rypäleiden osalta ovat Malbec ja Riesling.

Casas del Bosquen filosofia pohjautuu jatkuvaan erinomaisuuden tavoitteluun. Huipputeknologia ja kome enologia takaavat laadukkaan viinin valmistuksen. Kaikki rypäleet poimitaan ja valikoidaan käsin. Edelläkävijyydestä ja laatutietoisuudesta kertoo myös tilan yhteydessä toimivan El Tanino -ravintolan valitseminen maailman 10 parhaimman viinitilaravintolan joukkoon. Lisäksi Casas del Bosque on valittu kaksi kertaa (2019 ja 2020) World’s 50 Best Vineyards -viinitilojen joukkoon.

Cúneon perheen omistama Casas del Bosque on saanut Certified Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin, mikä kertoo tilan panostuksesta kestävään kehitykseen.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.