CASAS BOSQUE GRAN ESTATE SELECTION

Viini on väriltään syvän kirsikanpunainen. Huumaavassa bouquet’ssa voi aistia tummien kypsien marjojen, erityisesti mustaherukan aromeja yhdistettynä mausteisiin, kukkeisiin ja seetripuun aromeihin. Suussa viini on täyteläinen. Maun aromeista löytyy erityisesti tummia kirsikoita, nahkaa ja tummaa suklaata. Silkkiset tanniinit ovat tasapainossa täyteläisen suutuntuman kanssa. Raikas hapokkuus ryhdittää suutuntumaa, samoin kuin mineraalisuus, mikä on omiaan lisäämään viinin hienostuneisuutta. Kokonaisuudessaan viini on samettisen pehmeä ja elegantti.

Gran Estate Selection on Casas del Bosquen lippulaiva, mikä on pääosin Syrah’ta (93 %) maustettuna pienellä määrällä Pinot Noir -rypäleitä (7 %). Viiniä valmistetaan vain parhaimpina vuosina ja vanhiempien köynnösten rypäleistä. Rypäleet ovat peräisin Casablanca laakson viileimmästä ja läntisimmästä osasta. Viiniä kypsytetään 22 kk pääosin uudessa (67 %) ranskalaisessa tammessa. Rajallinen saatavuus.

69.98

Tuottaja

CASAS DEL BOSQUE

Alkuperämaa

Chile

Alue

Casablanca Valley

Rypäle

Syrah

Vuosikerta

2014

Jäännössokeri

4

Hapot

6

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Certified Sustainable Wine of Chile – kestävä kehitys

Ruokasuositukset

Riista, Tunnelmointiin

Ruokasuositukset

Tämä premium -viini on kuin tehty erilaisten runsaiden liharuokien kanssa yhdistettäväksi. Se maistuu niin naudan, härän, lampaan, karitsan kuin suurriistan kanssa. Myös kypsille juustoille – ja takkatulen ääreen.

Tuottajan tarina

Casas del Bosquen ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä eteenpäin viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014. Viinitila ja sen 227 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Casablancan laakson viileimmässä osassa, jossa kasvatetaan Chilen parhaimpia viileän ilmaston lajikkeita. Näitä ovat muun muassa Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir ja ehkäpä yhtä uuden maailman parhainta veriosta Rhônen -tyyppisestä Syrah-viinistä. Uusia aluevaltauksia rypäleiden osalta ovat Malbec ja Riesling.

Casas del Bosquen filosofia pohjautuu jatkuvaan erinomaisuuden tavoitteluun. Huipputeknologia ja kome enologia takaavat laadukkaan viinin valmistuksen. Kaikki rypäleet poimitaan ja valikoidaan käsin. Edelläkävijyydestä ja laatutietoisuudesta kertoo myös tilan yhteydessä toimivan El Tanino -ravintolan valitseminen maailman 10 parhaimman viinitilaravintolan joukkoon. Lisäksi Casas del Bosque on valittu kaksi kertaa (2019 ja 2020) World’s 50 Best Vineyards -viinitilojen joukkoon.

Cúneon perheen omistama Casas del Bosque on saanut Certified Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin, mikä kertoo tilan panostuksesta kestävään kehitykseen.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.